Учени от САЩ представиха нови доказателства, показващи влиянието на храненето

...
Учени от САЩ представиха нови доказателства, показващи влиянието на храненето
Коментари Харесай

Учени доказаха силата на кърменето срещу затлъстяването

Учени от Съединени американски щати показаха нови доказателства, показващи въздействието на храненето в ранна детска възраст върху последващия риск от затлъстяване. Тези открития ще бъдат показани на годишната среща на Европейската асоциация за проучване на диабета (EASD) в Хамбург.

Предишни изследвания се базираха на показател на телесна маса. В тази работа е употребен по-точен индикатор - процентът на мастната маса. Учените проучиха данни от повече от 700 майки с деца, участващи в изследването Healthy Start. Жените бяха запитани за детайлности за храненето на бебета.

Изследователите съумяха да открият връзка сред продължителността на кърменето, въвеждането на спомагателни храни и напитки в диетата на децата след 18 месеца и % на мастната маса при деца на 9-годишна възраст.

Повече от половината деца са били кърмени минимум шест месеца, а 73% са почнали в допълнение хранене на пет или повече месеца. Повече от 86% от децата са почнали да пият газирани питиета след 18 месеца.

Изследователите заключават, че ранното въвеждане на спомагателни храни и късият интервал на кърмене могат да повлияят на равнищата на телесните мазнини в по-късна детска възраст. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР