Учени от САЩ обещават в най-скоро време да изобретят напълно

...
Учени от САЩ обещават в най-скоро време да изобретят напълно
Коментари Харесай

Течно стъкло ще спаси хората

Учени от Съединени американски щати дават обещание в най-скоро време да изобретят изцяло течно стъкло, което като се изключи че ще впечатлява с агрегатното си положение, ще може да лекува хора, като ги защищава от редица бактерии.

Освен това то ще е като щит против нездравословното лъчение налъчите на Слънцето от ултравиолетовия набор, както ще може и да отбрани огромни насаждения от лозови масиви от атхакуващите ги гъбични болести.

Течното стъкло сега е в стадий на лабораторна разработка. То съставлява албсолютно транспарантна, в това време нетоксична и безвредна за природата течност, която се нанася върху защитавания предмет или човек благодарение на спрей.

Този спрей при разпространяване образува еластично и в това време безусловно въздухонепроницаемо покритие с дебелина 100 нанометъра, което, естествено, е мъчно да бъде видяно с просто око.

Спреят може да се нанася както върху гладка, по този начин и върху грапава повърхнина. За да бъде отхвърлен този предпазен пласт, е задоволително мястото, върху което е пръскано течното стъкло, да се измие с вода.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР