Учени от Royal Holloway University в Лондон определиха оптималните часове,

...
Учени от Royal Holloway University в Лондон определиха оптималните часове,
Коментари Харесай

По кое време на деня се учи математика най-добре

Учени от Royal Holloway University в Лондон дефинираха оптималните часове, подобаващи за учене на математика.

Специалистите настояват, че до обед е най-добре да се вземат решение математически задания. От друга страна, заниманията с история е добре да бъдат през втората половина от деня.

Как учените откриват тази взаимозависимост

До тези заключения учените стигнали, когато анализирали статистика на успеваемостта на гимназистите според от това, кога учат един или различен предмет.

Оценките на учениците по математика от проби били по-високи тогава, когато предметът бил през първата част на деня, а по история - през втората.

Какви са изгодите от изследването

То демонстрира, че посредством пренареждане на графици, учебните заведения могат да подобрят резултатите на учениците. Подредбата на часовете по този метод не изисква инвестиция от спомагателни запаси и може да бъде стопански ефикасна интервенция, която да усъвършенства университетските достижения.

Изследването е било показано на годишната конференция на Кралското общество по стопанска система, извършено в Университета в Бристол.

Специалистите се надяват, че то ще се окаже потребно за съставянето на ученическите и студентските графици на занятията отсега нататък.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР