Учени от Мюнхенския технически университет установиха, че популацията на насекомите

...
Учени от Мюнхенския технически университет установиха, че популацията на насекомите
Коментари Харесай

Популацията на насекомите е намаляла с една трета

Учени от Мюнхенския механически университет откриха, че популацията на насекомите в доста райони на света е намаляла с една трета, написа в. "Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Това се дължи на въздействието на човешката активност върху биосферата. Загубата на доста типове инсекти се дължи освен на интензивно обработваните с инсектициди аграрни площи.

Тя е налице в горите и в охраняемите естествени територии. Изследователите събрали инсекти от към 2700 типа на 300 сектора. Оказало се, че броят на насекомите от доста типове за последното десетилетие мощно се е съкратил. А доста от редките типове към този момент не се срещат на териториите, които са обитавали преди този момент. От 2008 година насам биомасата на членестоногите в горите е намаляла с 40 %, а на пасбищата се е снизила до една трета от предходните й стойности.

Изчезването на инсекти се записва във всички типове гори, изучени от изследователския екип. По думите на учените това събитие е непредвиден и обезпокоителен симптом, който може да има доста пагубни последици за човечеството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР