Учени от Медицинския факултет на университета Case Western Reserve разкриха

...
Учени от Медицинския факултет на университета Case Western Reserve разкриха
Коментари Харесай

Битовата химия е опасна за мозъка

Учени от Медицинския факултет на университета Case Western Reserve разкриха заплахите от елементарните домашен препарати за разчистване. Тези химикали може да са свързани с неврологични болести като множествена склероза и разстройство от аутистичния набор, съгласно изследване, оповестено в списанието Nature Neuroscience.
Доказано е, че някои нормални средства за хигиена на дома нападат олигодендроцитите, профилиран вид мозъчни кафези, които основават отбрана към нервните кафези. Загубата на олигодендроцити е в основата на множествената склероза и други неврологични болести.
Учените определили нездравословни субстанции, принадлежащи към два класа: органофосфорни съединения, забавящи горенето и кватернерни амониеви съединения. Първите се съдържат в доста електронни устройства и някои видове мебели, а амониеви съединения има в редица артикули за персонална хигиена и дезинфектанти.
Кватернерните амониеви съединения предизвикват гибел на олигодендроцитите, до момента в който органофосфатните забавители на горенето предотвратяват узряването на олигодендроцитите. Механизмите на този резултат обаче изискват в допълнение изследване.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР