Учени от Калифорнийския университет в Бъркли излязоха с публикация, че

...
Учени от Калифорнийския университет в Бъркли излязоха с публикация, че
Коментари Харесай

Учени имат напредък в търсене на вечната младост

Учени от Калифорнийския университет в Бъркли излязоха с обява, че с цел да се реализира резултата на подмладяване, е належащо кръвната плазма да се разреди със примес от физиологичен разтвор и албумин. Досега учените, при опитите си в търсене на безконечна младост, вливаха на остарели мишки кръв от млади. За новото изобретение споделя журналът Aging.
Според откриватели за мощно подмладяване е належащо половината от кръвната плазма на възрастните мишки да се размени с разтвор, в който албуминът замества белтъка, изгубен при източването на изходната плазма. 
Това дава същия или дори по-силен тонизиращ резултат на мозъка, черния дроб и мускулите на животните, в сравнение с просто преливане на кръв от млад гризач на остарял. При осъществяването на тази процедура младите мишоци не са получили нездравословни въздействия върху здравето, сочат изследванията.
Последните опити демонстрират, че резултатът на подмладяване и удължение на живота зависи не толкоз от младата кръв, колкото от отстраняването на нездравословните фактори в остарялата. С напредването на възрастта се покачва равнището на избрани белтъци, които форсират процеса на стареене на организма. При хората съставът на плазмата може да се промени благодарение на плазмафереза, утвърден способ за лекуване на автоимунни болести.

В момента учени от разнообразни екипи приключват клинични проучвания за преливане на плазма за възстановяване на здравето на възрастни хора и за лекуване на такива заболявания като мускулна недоразвитост, невродегенерация, диабет вид 2 и разстройства на имунната система.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР