Учени от идентифицираха молекула в атмосферата на , която никога

...
Учени от идентифицираха молекула в атмосферата на , която никога
Коментари Харесай

Странна молекула на Титан може да обясни появата на живот на Земята

Учени от идентифицираха молекула в атмосферата на, която в никакъв случай не е била откривана на друга планета или сателит досега. Молекулата се назовава циклопропенилиден () и се състои от три въглеродни атома в пръстен с прикрепени два водородни атома. За откритието оповестява проучване, оповестено в.
Конър Никсън от Центъра за галактически полети " Годард " на НАСА в Мериленд и сътрудниците му са забелязали съединението в гъстата атмосфера на Титан, употребявайки системата от радиотелескопи Atacama Large Millimeter/submillimeter Array () в пустинята Атакама, Чили.
 Титан се отдалечава от Сатурн 100 пъти по-бързо от предстоящото Титан се отдалечава от Сатурн 100 пъти по-бързо от предстоящото
Планетите доста, доста постепенно се отдалечават от Слънцето, а и множеството луни постепенно се отдалечават от своите планети в развой, наименуван при...
Въпреки че учените са откривали C3H2 на разнообразни места из цялата вселена, намирането му в атмосфера е изненада. Това е по този начин, тъй като циклопропенилиденът може извънредно елементарно да реагира с други молекули, с които влиза в контакт. Досега астрономите са откривали C3H2 единствено в облаци от газ и прахуляк, които се носят сред звездните системи - с други думи, райони, прекомерно студени и празни за съществуването на доста химически реакции.
Екипът на Никсън е съумял да разпознава дребни количества C3H2 на Титан, евентуално тъй като са следили горните пластове на атмосферата, където има по-малко други газове, с които C3H2 да взаимодейства. Учените към момента не знаят за какво циклопропенилиденът се появява в атмосферата на Титан, само че не и на други места.
Титан е неповторим в нашата Слънчева система. Той е богатство от нови молекули ", споделя Никсън в публично изказване на НАСА.
Пръстеновидни молекули като тази са склонни да работят като градивни детайли на молекулите, нужни за живота, като ДНК и РНК.
" Това е в действителност дребен конструктивен детайл, само че с него можете да изграждате все по-големи неща, споделя Никсън. Не мисля, че някой безусловно има вяра, че има микроби на Титан, само че фактът, че има комплицирани молекули като тази на Титан, може да ни каже неща за метода, по който животът е почнал на Земята. "
 На Титан е облачно и дъждовно На Титан е облачно и дъждовно
Изображение на облачно и дъждовно време на Сатурновия сателит Титан са получили учените благодарение на системите за визуализация на косми...
Най-големият от 62-те спътника на Сатурн, Титан е завладяващ свят, който в някои връзки е най-подобният на Земята, от всички следени досега. За разлика от всеки различен сателит в Слънчевата система Титан има гъста атмосфера, която е четири пъти по-плътна от земната, плюс облаци, дъжд, езера и реки и даже под земята океан от солена вода.
Атмосферата на Титан е направена най-вече от азот, сходно на земната, само че с по-голямо количество метан. Наличието на комплицирана органична химия в атмосферата прави Титан найважната цел на НАСА в търсенето на живот в Слънчевата система.
Условията на Титан в този момент може да са сходни на тези на Земята при започване на историята на планетата, когато въздухът е бил доминиран от метан вместо от О2.
Титан има най-голямото многообразие от молекули на която и да е луна или планета, които сме изследвали, споделя Никсън. " Молекули като тази са съвсем постоянно ранен сигнален знак, че има още вълнуваща химия. "
В момента Титан може да се изследва единствено от Земята, само че галактическият транспортен съд на НАСА, плануван за изстрелване през 2027 година, ще изследва повърхността на Титан на място.
 Титан може би е обитаем с великански същества Титан може би е обитаем с великански същества
Планетолози от Съединени американски щати и Германия са изучили вероятните форми на рисков живот, които могат да участват на другите от Земята планети...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР