Учени, интелектуалци и творци от цяла България събра в магнетичния

...
Учени, интелектуалци и творци от цяла България събра в магнетичния
Коментари Харесай

Проф. Христо Смоленов разкри! Ротшилд търсили Вълчан Войвода

Учени, интелектуалци и създатели от цяла България събра в магнетичния Еленски балкан форумът " Българския дух през вековете - Епопея на забравеното ". Той се организира в Раювския комплекс в село Раювци. Там ни приютява паметникът на вярата, рода и правдата - този на Вълчан челник. Внушителен е. Хайдутинът се извисява в цялостен растеж, гордо застанал на високо, с пушка в ръка, стъпил върху три сандъка имане, вперил взор в необятния шир. Раювци също по този начин е прочут и като българският Стоунхендж. Заради неповторимия кромлех директно до паметника. Мястото се слави с мистичната си сила.

Три дни всеки участник можеше както да слуша увлекателните лекции на проф. Христо Смоленов, проф. Дамян Попхристов, доктор Светла Балтова, Христо Недев, Петко Колев и други, по този начин и да се допре до магията на тъкането, да се включи в месенето на ритуален самун, да взе участие в обредни хора, да направи опит да написа на глаголица и да създаде свое лично родословие.
-->
На събитието бе отделено особено място за децата, които станаха част от магията на буквите, шевиците, глината, танците и водата.

Концерт изнесе Маестро Камджалов и  хор " Музикална лаборатория за индивида ". Имаше и фолклорно прекарване с танцов състав " Творецът в мен ".


На фастивала в Раювци хората идваха да поддържат духовността в тези сложни времена, споделя проф. Христо Смоленов в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
-Професор Смоленов, участвахте в неповторимия фестивал " Българския дух през вековете- Eпопея на забравеното ". Какво се случи в Eленския балкан и кои са главните послания, които участниците направихa?

-За да бъда къс ще кажа, че в уеб страницата на портал 12 доста добре са разказани всички участници. Притеснявам се да не пропусна някои от тях.

Факт е, че за повторно в Раювци се състоя   форума СБългарският дух през вековете " и името на настоящето събитие- " Епопея на забравеното " е нещо, което хармонира и с моето възприятие и отношение към тази тематика.

Безспорно " Епопея на забравените " е едно от най-великите творби на Иван Вазов. За страдание обаче живеем във време, което би трябвало да ни подсети, че тези хора, тези титани на духа сякаш в този момент са още по-необходими. Това е по този начин, тъй като българският народ е изправен пред голямо предизвикателство. Той би трябвало да се оправи с негo. Нужно е преформатиране на българският народ в духа на неговите изконни обичаи. В духа на историческото му цивилизационно творчество и големият принос, който българите са създали в историята на сегашната цивилизация.

Казвам всичко това с разбирането, че

- Може би на доста хора ще им се стори пресилено мнението ви?



- Но не и на всички хора, които имат разсъдък и съвест, в които се крие не просто терзанието, а реалистичната оценка на вариантите, които са пред нашия народ и общество.

Това, което виждам в последно време е, че сме в дълг пред родината и пред демокрацията си. След време може би ще бъда един от първите, които се възползват от конституционното право в духа на възможните промени на конституцията, а точно - за персонална конституционна тъжба. Tогава тя ще бъде  ориентирана в митинг против тези, които уронват самата народна власт. Те я трансформират в една тъжна процедура. И това се случва в сгода на интернационалното състояние.

Това е един  огромен проблем, който в последна сметка визира и способността на българския народ да се консолидира.

Моята доктрина е, че има исторически обстановки и образци за това по какъв начин обществото работи срещу ползите на личния си народ и е обвързвано с богомилите.

- Какво имате поради?



- Те са казвали, че този свят е полесражение сред бога и дявола. Бог е  основал природата и естественото в индивида, а обществото е създание на дявола. От пиедестала на днешното време можем да забележим, че това е казанo заслужено. 

В този смисъл мога да кажа, че народът би трябвало да мисли за личното си бъдеще. И с делата си да поддържа божията правдивост.

- С какво фестивалът в Раювци ви предизвика към такива мисли?

- Тези мисли не са единствено мои. Те, съгласно мен, са повода, поради която в Раювци се събраха повече от 1500 души. Хората бяха пристигнали с доста въодушевление, с доста страсти. Но и с доста разсъдък, който отхвърля да одобри това, което се случва по света и у нас като чиста монета.

 - Какво не знаят българите мегалита на това място. Какво символизира той?

- Мегалитът  е изработен изкуствено. Десетките към този момент каменни облици са на войводи, хайдути, хора от онази Епопея на забравените, за която Вазов  приказва. С този дух, който назоваваме в този момент Епопея на забравените.

Мегалитът е изработен като средство за продан на духовната сила. И като място, където освен да се изнасят лекции, само че послания към всички тези, които са се събрали там не просто непринудено, а с възприятие за задача.

- Какво беше чувството за атмосферата?

- Хората там имаха желанието да поддържат духовността на българите в тези комплицирани времена.  Тук е мястото да поговорим за Вълчан Войвода. Много хора не знаят даже какво е смисъла на тази историческа фигура. Смятат, че той е просто част от митове, освен това иманярски.

- Каква е истината за Вълчан Вайвода?

- Той е бил нещо като шеф на генералния щаб за хайдушкото придвижване. Този човек е координирал дейностите на всички чети, пръснати по страната като една  народоосвободителна мрежа. Истината е, че в сложните времена на робството българите са разкрили формата на самоорганизация. Тя се назовава мрежова самоорганизация.

Още по-интересното е, че Вълчан Войвода в  качеството си на главнокомандващ на тази добре разпределена и структурирана на чети система и имал виновни задания. Една от тях е за завладяване на пристанището в Созопол, след което е трявало да стартира освободителната активност в нашата поробена тогава страна.  Всемогъщата фамилия Ротшилд е търсела контакти с Вълчан Войвода, тъй като е знаела, ролята му във връзка с финансиране на освободителното придвижване.

Малко хора също по този начин знаят, че Вълчан Войвода е осигурявал външна поддръжка на България, само че още по-важното - на напъните на тези чудесни хора от фондацията на Дамян Попхристов, наречена " Просветление ".



Ще напомня и една родолюбива самодейност - Портал 12  на фондация " Звезди под звездите " към този момент стартира основаването ни Пантеон на българското освободителни мисли, дейности и на българската история.  На 18 юли ще бъде открит монумент на Васил Левски. Призовавам ви да отидете да отразите това отлично събитие.

-Казвате, че не са изгубени кодове на " Епопея на забравените ". А за античните българи?

- И те не са изгубени. Кодовете са вътре в нас, в нашата историческа памет - и генетични, и цивилизационни. В последна сметка те са сведения и послания, които от време на време са кодирани като щит и разказани като митове. В това отношение ние сме длъжници на нашия народ, тъй като той прекомерно дълго време е съществувал без лична идеология.

Много съществени, недоброжелатели сили са работили за това българите да бъдат отчуждени  от личната си история и да се кланят на непознати легенди. Това е е част от чуждопоклонството епохи наред. Но истаната е, че всяко по съществено изпитание, което вършим да възстановявим, да преосмислим кодовете на нашето цивилизационно наличие, ни отвежда  до най остарялата цивилизация на света. Родена тук, на западния бряг на Черно море, от двете  страни на Балкана и от двете страни на Родопа планина. Така стигаме до най античното обработено злато на света и закодирани в него пропорции и размери, които приказват за това, че първата  система от научни познания е основана точно тук. Нещо повече. Този код е заложен в размерите и пропорциите и на най античното обработено злато, и на фантастичната керамика от Стара и нова Загора. На каменните зидове, които са в действителност първите такива уреди в историята на индивида.



- Говорим за Туран кулак, Суворово, Провадия, нали?

- Да, несъмнено. Всички тези неща са една система от причини, които би трябвало да преосмислим.

-Итренесно беше, че участниците във форума играха Паневритмия. Защо?

-Участниците във форума, в това число и дребните деца, играха Паневритмия. Представете си какъв брой одухотворени са тези хора в бели облекла, които в ритъма на основаната от великия Петър Дънов музика танцуват фигури, които имат своето не просто алегорично, а същински космично значение. Те изпращаха енергийно обръщение, изключително от тези кръгове, в които се движеха, към източника на най античното знание на човечеството. И над тях имаше същински бяла дъга. Това се случи в Раювци. Тепърва ще интерпретирате какво тъкмо значи бяла дъга над цяло голям брой от одухотворени отворени хора, които търсят в своето взаимоотношение метод да укрепят духовността в тази чудесна страна.

-Споменахте, че децата са танцували паневритмия, какво от античното познаниее значимо да им предадем?

- Първо, значимо е да им създадем инстикт да се гордеят с произхода си. И настройка, с цел да мислят независимо, креативен, с галактически еквиваленти на земните размери и пропорции. С други думи - Да мислят със самочувствието на участници в един космически развой по непрестанно повишаване на познанието. Ще си разреша да кажа, че в случай че има мощ, която да противодейства на възможната наклонност към топлинна гибел на вселената, това е фактът, че във вселената, с помощта на вселенския,  човешкия и различен интегрален разсъдък има развой на непрестанно струпване на негативна ентропия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР