Учени доказаха, че мъжете съобразяват по-бързо, взимат най-верните решения и

...
Учени доказаха, че мъжете съобразяват по-бързо, взимат най-верните решения и
Коментари Харесай

Уникален експеримент разкрива кой е по-умен – мъжът или жената

Учени потвърдиха, че мъжете преценяват по-бързо, взимат най-верните решения и понасят стресовите обстановки по-добре от дамите , написа изданието " Сел ".

 
Екип от университета във Вашингтон организира неповторим опит, с който ревизира бързината на реакциите по отношение на графична информация.
 
Въпреки че обработката на данните, получена посредством зрението, е на едно и също равнище при двата пола, откривателите установяваха, че точно мъжете взимат най-правилните и рационални решения въз основа на тези усещания.

 Мозъкът на дамите обработва постъпващата информация от 25 до 75 % по-бавно според от особеностите на данните, настояват учени от университета във Вашингтон Мозъкът на дамите обработва постъпващата информация от 25 до 75 % по-бавно според от особеностите на данните, настояват учени от университета във ВашингтонThinkStock/Getty Images
Като цяло мозъкът на дамите обработва постъпващата информация от 25 до 75 % по-бавно според от особеностите на данните. Това не им разрешава вярно да дават отговор на контролните въпроси, позволяващи да се оценят когнитивните качества на нежния пол.-->

 
Интересното в тази ситуация е, че най-остра реакция и бърза обработка на данните са следени не при здравите мъже, а при тези с нарушавания в психологичното развиване.

 
Учените смятат, че мозъчните процеси при тези хора са съпроводени с намалено контролиране на невронната интензивност , което води до по бързи реакции и по-остро усещане на информацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР