Учебните занятия до края на летния семестър ще продължат да

...
Учебните занятия до края на летния семестър ще продължат да
Коментари Харесай

Студентите във Великотърновския университет ще завършат летния семестър онлайн

Учебните занятия до края на летния учебен срок ще продължат да се реализират електронно поради продължаващата изключителна обстановка в страната. Това се споделя в заповедта на ректора на ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ проф. Христо Бонджолов.

В нея се споделя още, че постоянната изпитна сесия за студентите в задочна форма на образование след приблизително обучение да бъде удължена до 17 май, като се изключи студентите от компетентност „ Право” – задочно образование, за които постоянната изпитна сесия се удължава до 21 юни. Променени са датите и на поправителната сесия за всички тези студенти.

Изпитите на студентите в постоянна форма на образование, признати след приблизително обучение, остават по одобрения график от 1 до 21 юни, а поправителната изпитна сесия да бъде удължена от 22 юни до 5 юли.

Тази година приемането на заявки за явяване на кандидатстудентските изпити ще става единствено по електронен път. Това е допустимо посредством системата e-прием до 29 май.

До края на месец юни се преустановят всички всеобщи мероприятия, провеждани във Великотърновския университет, в Педагогическия лицей в Плевен и във Филиала във Враца, в това число конференции, полемики, обществени лекции, културни събития, спортни прояви и други, се споделя още в заповедта. Забранени са и всички командировки и служебни пътувания в чужбина, както и приемането на задгранични преподаватели и студенти.

Ректорът подрежда да бъдат отворени всички административни здания на Великотърновския университет и администрацията да се върне на работа при съблюдаване на предписаните санитарно-хигиенни ограничения.

В заповедта си проф. Христо Бонджолов е указал датите за провеждането на държавните изпити на студентите и специализантите, които получават професионална подготовка „ преподавател “, както и за първата държавна изпитна сесия за всички специалности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР