Учебната година започна, а с нея и проблемите с превозването

...
Учебната година започна, а с нея и проблемите с превозването
Коментари Харесай

Асеновградчани искат по-късен автобус от Пловдив заради учениците

Учебната година стартира, а с нея и проблемите с превозването на учениците от прилежащия на Пловдив Асеновград. В първия образователен ден пост на асеновградчанка в обществените мрежи провокира плевел спор, а единствено за няколко часа повече от 200 души подкрепиха идеята да се направи подписка за по-късен рейс от града под тепетата, където учат доста деца от Асеновград.

Ето какво написа дамата:

" Преди малко с мен се свърза Jana Staleva, в случай че мога да й оказа помощ. Затова взех решение да напиша пост в групата, тъй като с изключение на нея несъмнено ще има и други заинтригувани хора. Става въпрос да се пусне рейс Пловдив– Асеновград в 19:20.

Днес е питала на автогарата за какво няма по късни, споделили са й, че от месец имало нова компания. След половин час й звъннали и й предложили да направи подписка, да се види какъв брой хора биха желали да има в този час рейс. Може би знаете, че децата от Търговската гимназия към този момент ще учат в Тракия единствено втора промяна, поради ремонт на учебното заведение им. И рейсът в 19:20 ще им е комфортен да го хващат от Мебелна, с цел да се прибират по-навреме. Та по тази причина и тя е попитала за какво няма по–късен рейс.

Предполагам, че ще е комфортен и на студенти, и на работещи в Пловдив. Та по тази причина се обръщам към вас в групата за хрумвания, къде да се сложат листове за подписката и ще има ли хора, които да я поддържат? Също по този начин свържете се – пишете на Jana Staleva, за знае по какъв начин и къде да ги постави. Извинявам се, че пиша от нейно има, само че дамата ме помоли, тъй като не знае по какъв начин да постъпи. "

Не единствено родителите на учениците от Търговската, принудени заради ремонт да учат на друго място, прегърнаха концепцията на асеновградчанката за по-късен рейс. Подкрепиха я и хора, които работят в Пловдив:

" Подкрепям тази концепция. Пътувам всеки ден и този час ще е комфортен за доста хора. "

" Даже в случай че може и да се направи и подписка за утринното разписание на рейсовете за Пловдив. Гарата към момента е в ремонт и този ремонт няма да свърши тази година. Много е неловко сутринта с малко вагони на влака, навалица. Ужас е просто. Да не приказваме за закъснението. Ако е допустимо да се отнася и за сутринта да има най-малко 2 рейса през 20 мин. Половината град пътува до Пловдив. А транспортът е ужасяващ, постоянно е навалица. "

" Да си създадат отново рейсовете на 30 минути, че с тия влакове и закъснения се обрисува изнервяща есен и зима. И в 8.00 да е последният предлагам. "

" Не единствено за 19:30, би трябвало да има и утринен рейс по-рано - децата в Строителния колеж почват час 7:30 и няма по какъв начин да стигнат в точния момент, а действително помислено рейсът им е по-удобен за пътешестване. "

" В кой век живеем. Половината град учи и работи в Пловдив. Как да се пътува, всеки се избавя поединично, а би трябвало да се намерения за това и от общината ", обобщава асеновградчанин.

А вие какво мислите?

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР