Учебната година ще започне присъствено, искам така и да остане,

...
Учебната година ще започне присъствено, искам така и да остане,
Коментари Харесай

МОН: Няма да допуснем да има дървени ваканции

" Учебната година ще стартира присъствено, желая по този начин и да остане, а по този начин би трябвало и да продължи. От голямо значение за просветителния развой е присъствената форма на образование ". Това съобщи пред БНР служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов и посочи, че с Министерството на здравеопазването са приели общо решение да " няма се прекъсва цялостният образователен развой поради Covid обстановката ":

" Когато в една паралелка има болни деца, едвам тогава може да се стигне до обучение в електронна среда на самата паралелка, а не на цялото учебно заведение ".

В 2347 учебни заведения и 1799 детски градини ще стартира образователната година, готови са всички материали, които безплатно би трябвало да се дават на учениците, заяви той. " Училищата разполагат със доста количество техника - компютри, електронни дъски и така нататък, няма дефицит. Много е значимо да се продължи активността по механизма на обсег на учениците, да се поставят всички грижи, с цел да могат всички деца, които подлежат на обучение, да бъдат обхванати. Все повече деца са обхванати от механизма, това е активност, която е взаимна на МОН с Министерство на вътрешните работи и Министерството на труда и обществената политика. В момента са образувани 1222 екипа за обсег, в които вземат участие 18 244 души ", акцентира служебният министър на образованието. По думите на проф. Пенов няма дефицит на учители, оповестените свободни места в районните ръководства на образованието би трябвало да са зети до 15 септември:

  " Сега в 448 учебни заведения и детски градини се търсят учители и личен състав.... Става въпрос от време на време и за придвижване на учители от едно място- на друго. По някои предмети има незадоволително учители - математика, непознати езици и осведомителни технологии "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР