Участници в научна археологическа експедиция в Китай са открили древни

...
Участници в научна археологическа експедиция в Китай са открили древни
Коментари Харесай

Откриха следи от непозната цивилизация в Тибет

Участници в научна археологическа експедиция в Китай са разкрили антични скални рисунки, до момента в който са проучвали региона на езерото Намцо в Тибет. В непосредственост до рисунките са открити и каменни принадлежности и гробници.

Експертите са уверени, че тези артефакти могат да свидетелстват за съществуването на мистериозна антична номадска цивилизация в този регион, оповестяват международните издания. Учени са разкрили цялостен клъстер от петроглифи в северната част на Цинхай-Тибетското плато, оповестява CGTN, представена от Блиц.

Смята се, че създателите на тези рисунки са антични номади, които са били в стеснен контакт с други етнически групи. Имало е културен продан сред номадите и тези други хора.

В скалните рисунки се виждат претекстове, присъщи за античните китайци. Очевидно номадите са били в контакт и с китайците от племето хан.

Археолозите са разкрили надписи под формата на китайски писмени знаци. По това време Китай към този момент е съществувал писмен език.

Учените считат, че регионът на езерото Намцо е бил място, където са се смесвали разнообразни култури, защото се е намирал навръх античния Път на коприната. Номадите организирали и жертвоприношения. Учените са разкрили следи от техните ритуали. Кого тъкмо е почитала античната цивилизация, към момента не е открито.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР