Участието на отборите ни в европейските клубни турнири доведе до

...
Участието на отборите ни в европейските клубни турнири доведе до
Коментари Харесай

Отлагането на мачове в елита доведе до махленски разправии

Участието на тимовете ни в европейските клубни шампионати докара до отлагането на пет мача. От програмата на II кръг не се изигра " Арда " - " ЦСКА-София ", поради присъединяване и на двата тима в Лига на конференцията (ЛК). В III кръг, по същата причина, " Локомотив " (Пд) не изигра семейството си против " Пирин ", а не се състоя и дербито сред " ЦСКА-София " и " Лудогорец ", който пък взе участие в пресявките за Шампионската лига (ШЛ).

Тази процедура продължи и в IV кръг - " ЦСКА-София ", който доближи до плейофите в ЛК, избра да резервира сили за първия мач против " Виктория " (Пилзен) и помоли да не излизе срещу " Локомотив София 1929 ". Но най-вече полемики провокира отлагането на другия мач, плануван също за 15 август - сред " Арда " и " Лудогорец ".

От Кърджали в началото обявиха, че обмислят напряко да бойкотират шампионата, тъй като никой не ги е питал за единодушие да бъде отсрочен двубоят с първенците.

" Ако желаят мачът ни с " Лудогорец " да бъде отсрочен, събираме Управителният съвет на " Арда ", с цел да обмисляме овакантяване на шампионата. Ние не желаеме този мач да бъде отсрочен ", съобщи пред " Спортал " президентът на клуба Петър Пешев. И напомни, че преди този момент напълно колегиално са се съгласили да не играят срещу " ЦСКА-София ", но  в този момент не им е желано мнението.

След като излезе решението на Спортно-техническата комисия (СТК), с което стана ясно, че " Лудогорец " няма да гостува в Кърджали на 15 август, домакините реагираха още по-остро. Отново с обичаната в последно време форма - декларация. " Ние нямаше да имаме нищо срещу (б.р. - в случай че им бе желано съгласие), само че не и да се работи едностранно. Не е обикновено да се употребяват малки врати в правилника и да се цитира чл.44, ал.3, който води до мотивиращо предложение от ПФЛ и единодушие с медията, която притежава ТВ правата на шампионата. По този метод показвате, че те са под ваш надзор. Доколкото знаем, ПФЛ не управлява футболното  състезание, а това прави БФС. По този метод, в случай че ПФЛ реши, може на следващия ден да  приключи шампионата. Стигнахме дъното, време е Капраловците и Неделчовците да напуснат българския футбол ", обявиха от " Арда ", искайки оставките на президента на ПФЛ Стефан Капралов и секретаря на СТК Неделчо Михайлов.

А собственикът на " Лудогорец " Кирил Домусчиев персонално отбрани клуба си. И отново в социалните мрежи. " За страдание на разнообразни комични " герои ", които си намират опрощение постоянно в мен и компанията собственик на телевизионните права за футболното ни състезание, бих желал още един път да оповестя, че от този сезон притежател на правата и страна по контракта с БФС е " Нова Броудкастинг Груп ". Аз и брат ми нямаме нищо общо нито с малкия екран, нито с правата . " Героите " да си търсят някакви нови оправдания! ", написа той във " Facebook ".

Факт е, че отлаганията натежаха и сътвориха напрежение, освен това още при започване на сезона, когато се чака футболистите да са още свежи.

Но въпреки това достигането до групова фаза на европейски шампионат е доста значимо за бюджета на двата клуба. А пък, ако специално " Лудогорец " успее да пробие в Шампионската лига, това би имало значимо значение за всички тимове.  Още са пресни спомените, че от присъединяване на разградчани в ШЛ през сезон 2016/17 по програмата " Фонд взаимност " клубовете от Първа лига получиха по 328 000 лева, от Втора лига - по 152 000, а от Трета - по 12 000. Сумите бяха от полза за всички, а в този момент се очаква да са даже по-големи.

В последна сметка нелицеприятната замяна на заявления можеше да бъде избегната с повече диалогичност и взаимни отстъпки. Които още са дефицитни в връзките сред много клубове.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР