Участъкът край село Тетово, който бе преграден с бетонни елементи,

...
Участъкът край село Тетово, който бе преграден с бетонни елементи,
Коментари Харесай

АПИ: Пътят Русе - Кубрат ще остане затворен до подписването на Акт 16

Участъкът край село Тетово, който бе заграден с бетонни детайли, ще остане затворен до подписването на Акт 16

Това дадоха отговор от Агенция „ Пътна инфраструктура “ на питане на, която повдигна тематиката. Все още няма подписан даже Акт 15 за определяне годността за приемане на градежа, защото има спор сред изпълнителя и строителния контрол.

Въпросната права с дължина близо 2 км е нов пътен сектор. Изграждането му е почнало преди 21 години – през 2001 година, и от този момент стои незавършен и непристъпен за придвижване. Доизграждането му е включено в лот 33 /от км 21,5 до км 46,7/ на ремонта на пътя Русе-Кубрат, като с това ново трасе ще отпадне нуждата от използването на остарелия и неремонтиран път.

По него са изпълнени плануваните по план строително-монтажни работи, само че заради зародил спор сред строителя и строителния контрол във връзка със формираните механически документи, доказващи изпълнените СМР, секторът не е признат от възложителя – Агенция „ Пътна инфраструктура “. След като АПИ получи в цялостен размер досието на градежа от изпълнителя, ще се пристъпи към сключване на Акт 15. Това е наложително изискване, гарантиращо качеството на изпълняваните строително-монтажни работи, напомнят от организацията.

До подписването на протокола за определяне на годността за прилагане на градежа -Акт 16, прекосяването в сектора ще се реализира посредством краткотрайна организация на придвижването, като трасето на път II-23 Русе – Кубрат остава по съществуващото остаряло трасе на лот 33.

Новият към 2 км пътен сектор е затворен от изпълнителя с бетонови детайли, с цел да се съблюдава настоящата краткотрайна организация на придвижването.

За осъществяване на дейностите по въпросния лот 33, след извършена социална поръчка по Закон за обществените поръчки, АПИ е сключила контракт с ДЗЗД „ Кубрат “, с участници: „ Автомагистрали Черно море “ АД и „ Автомагистрали Хемус “ АД. Стойността на контракта им е 22, 3 млн.лв. с Данък добавена стойност. За обекта има издадено позволение за градеж от 9 септември 2020 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР