Убийството на бизнесмена Петър Христов получи широк отзвук в редица

...
Убийството на бизнесмена Петър Христов получи широк отзвук в редица
Коментари Харесай

След убийството на Петър Христов: Световни медии с унищожителни коментари за България

Убийството на предприемача Петър Христов получи необятен отзив в редица международни организации. Собственикът на една от най-големите компании млекопроизводители в България е бил убит и погубен денем, написа The Guardian.
“Убийството идва единствено няколко дни, откакто България – най-бедната и корумпирана стана в Европейския съюз, пое 6-месечното ротационно председателство на Европейски Съюз “, написа изданието. Медията цитира информации за убийството на Петър Христов и акцентира, че той е непосредствен до високопоставени лица от ГЕРБ.
„ Убийството идва при деликатното разглеждане от Брюксел, която подлага на критика България, че не се бори задоволително с незаконните банди и корупцията. Преди три седмици данъчен чиновник бе убит в колата си в центъра на София “, написа още The Guardian.
Петър Христов оказал помощ за залавянето на тайфа, която стояла зад серия отвличания по време на първия мандат на сегашния министър-председател Бойко Борисов, споделя Euronews.
“Според Европейската комисия, неотдавна проведената престъпност в страната стана „ по-малко забележима “ и е по-малка опасност за стабилността, в сравнение с в предишното. Въпреки това, битката против корупцията е област, която е видяла минимален прогрес “, показва медията.
В подтекста на убийството, и Ройтерс дефинира България като най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР