Убийството на Алексей Петров ще бъде използвано от правителството като

...
Убийството на Алексей Петров ще бъде използвано от правителството като
Коментари Харесай

Демерджиев: Убийството на Алексей Петров ще бъде използвано като повод за чистка в службите

Убийството на Алексей Петров ще бъде употребявано от държавното управление като мотив за чистка в службите, до момента в който главната виновна за противодействието на този вид престъпност дирекция - ГДБОП, на процедура овладява Министерство на вътрешните работи.

Това се споделя в изказване на някогашния вътрешен министър Иван Демерджиев.

" В сряда беше осъществено първото показно ликвидиране на територията на България от повече от пет години. То е невиждано, доколкото жертвата – Алексей Петров, е директно обвързвана с настоящите политически процеси в страната. Встрани от публичното внимание обаче остана една доста значима и явна причина за това закононарушение, а и за доста други. Намеренията, декларирани в изтеклия запис на Политическа партия са в ход с цялостна мощ ", счита той.

По думите му държавното управление на „ сглобката “ и подкрепящото го парламентарно болшинство за късия интервал на ръководството си са направили невиждан разгром в бранш “Сигурност ”. " Още с встъпването на новия кабинет, основният секретар на Министерство на вътрешните работи беше изцяло изтласкан и изолиран от активността на ведомството. Бяха заменени шефове на основни дирекции, дирекции в администрацията и над половината шефове на ОД на Министерство на вътрешните работи. Още тогава предизвестих, че това обезглавяване на системата ще докара до голям брой земетресения и отрицателни резултати. По този мотив в една от дребното си обществени изяви министърът на вътрешните работи съобщи, че персонално той прави тези кадрови промени, познава качествата на хората, които назначава и стои зад тях. Всички нови назначения са свързани с ГДБОП, дирекцията до неотдавна ръководена от Калин Стоянов, чийто главен приоритет е да противодейства дейно на проведената престъпност като всеки самичък може да реши до каква степен сполучливо извършва ГДБОП тази задача ", разяснява Демерджиев.

Той напомни, че в ДАНС държавното управление назначи двама нови заместник-председатели, в чийто ресори напълно попадат значителните въпроси в активността на службата. " Ясно е освен това състояние кой носи отговорност за протичащото се в Министерство на вътрешните работи и ДАНС. В един от телевизионните репортажи от 16.08. бяха припомнени думите на Бойко Борисов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи – „ такива неща се случват, когато държавното управление се разклати “. А какви неща чакаме да се случат, когато и бранш “Сигурност ” е доведен в положение на нокаут, в резултат на безогледните интервенции в него през последните два месеца? На този декор министърът на вътрешните работи, който в единственото си появяване по медиите през последния месец заявява, че поема цялостната отговорност за протичащото се в Министерство на вътрешните работи, отсъства, а беше пратил на мястото на убийството основния секретар, който методично е изтласкван от професионалната активност на полицията след встъпването на новото държавно управление ", счита някогашният вътрешен министър.

И добавя, че вместо да поеме отговорността за осъществения невиждан разгром в бранш сигурност и за разпада на държавността, на който ставаме очевидци всекидневно в границите на това ръководство, държавното управление на „ сглобката “ продължава да осъществя праволинейно сюжета от записа. " Днес, в 15 часа в Министерски съвет министър председателят Денков привиква заседание с присъединяване на представители на Министерство на вътрешните работи и службите. Целта е явна – да се употребява показното ликвидиране на Алексей Петров, с цел да се довърши сюжета от записа като се отстранят основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на ДАНС. От всички дейности на държавното управление, ясно се вижда цялостната му некадърност да подсигурява сигурността на жителите. Само по себе си убийството на фигура като Алексей Петров дава ясни индикации, че никой в страната не е в сигурност. За страдание това надали ще е последното посягане от този жанр при по този начин създалата се обстановка в страната ", акцентира Демерджиев.

Според него по времето на последните два служебни кабинета, Министерство на вътрешните работи беше знак на непоклатимост и правда. " То беше единствената институция, бореща се действително да обезпечи сигурност и успокоение на българските жители, на фона на множеството проблеми в прокуратурата, които станаха забележими и разтресоха обществеността. Вместо да надгради върху тази основа, държавното управление на „ сглобката “ извърши цялостно оттегляне от постигнатото. Сметката, за жалост, ще я плащаме всички ние. Всъщност значим подробност е, че в Министерски съвет се привиква взаимно съвещание, а не Съвет по сигурност. За това очевидно има аргументи, които ще станат известни по-късно през днешния ден! ", приключва той.

 

Източник Нова телевизия

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР