Убийството на 17-годишния сириец в столичния квартал Красна поляна е

...
Убийството на 17-годишния сириец в столичния квартал Красна поляна е
Коментари Харесай

Разследване на Lupa.bg: Сириецът в София е убит с 10 куршума заради неразпределени пари от трафик

Убийството на 17-годишния сириец в столичния квартал „ Красна поляна ” е осъществено с гняв, което може да е знак за възмездие. Най-вероятно претекстът за разстрела е персонален – може да е от ревнивост, може да е поради неразпределени пари от трафик на мигранти. Това изясни пред Lupa.bg престъпният специалист и ръководител на Българската оръжейна асоциация Иван Савов.



„ Бизнесът с бежанци се върти от сирийци и афганистанци. Най-вероятно става дума за неполучени пари от трафик. Видимо е обаче, че убийството е станало непринудено, подбудено от яд. Ако беше планувано, щеше да стане с 1 патрон, а не 10. В същото време, в случай че стрелецът изпълняваше поръчка или пък е обмислял да се отърве от жертвата си, щеше да я изведе от града и да я убие с един патрон ”, изясни специалистът.

Според него, с цел да няма закононарушения с бежанци, би трябвало да се сътвори оперативна работа към Министерство на вътрешните работи, която да намира и управлява мигрантите. Ако измежду тях има престъпно проявени, те да бъдат задържани и екстрадирани, предлага Иван Савов.

Снощи към 22:30 часа 17-годишният сириец е бил прострелян с близо 10 изстрела в главата в столичния квартал " Красна поляна ”. Той е със статут на непрекъснато пребиваващ в страната.

Двама са мъжете, които са го разстреляли.  Жертвата е Мохамед Исмаил.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев удостовери версията на Иван Савов, че убийството е поради пари. " Анализирайки обстоятелствата досега формираме вътрешно разбиране, че става въпрос за неуредени връзки сред лица, които са намесени в каналджийство – трафик на хора, противозаконни мигранти от Турция до вътрешността на Европа “, сподели Коцев. 

Той изясни още, че причинителите са две лица, облечени в тъмни облекла. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР