Убийство в бежанския лагер в Харманли. Полицията арестува 35-годишен сириец,

...
Убийство в бежанския лагер в Харманли. Полицията арестува 35-годишен сириец,
Коментари Харесай

Убийство в бежанския лагер в Харманли: Сириец намушка с нож свой сънародник

Убийство в бежанския лагер в Харманли. Полицията арестува 35-годишен сириец, който прободе смъртоносно собствен съотечественик. Според зам.-окръжния прокурор на Хасково Делчо Лавчев закононарушението е осъществено след известие в приложението WhatsApp. Убийството става на 24 юли към 20 часа вечерта. Между двама сирийци на 35 и 21 години поражда спор. По-големият стартира да удря с пръчка по-малкия, след което го пробожда с нож. Заподозреният бяга от лагера и се укрива в града.

От Регистрационно-проемателния център в Харманли подават сигнал на телефон 112. А полицията стартира незабавно да търси причинителя, както и ножа на убийството. Проверката досега демонстрира, че има пробив в сигурността на лагера в Харманли.

Жертвата не е имала право да влиза в него, защото е с филантропичен статут, до момента в който причинителят е претендент – емигрант. От прокуратурата прецизираха, че арестуваният сириец е обяснил на проверяващите, че е работил в изискванията на самозащита. Законът планува при неоправдателна присъда наказване от 10 до 20 години затвор. До момента са разпитани 6-7 очевидци, назначена е аутопсия и ДНК експертиза. Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи Хасково Чавдар Георгиев заяви, че все още в лагера има към 1200 души.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР