Убийствата в Констанция - колекцията от бижута на Каменов и

...
Убийствата в Констанция - колекцията от бижута на Каменов и
Коментари Харесай

Нови разкрития след бруталната екзекуцията на Къро и миската Гергана - лъснаха опасни връзки на крими боса

" Убийствата в Констанция - сбирката от бижута на Каменов и мрежа от компании, свързани посредством убийства ".
С материал с такова заглавие излезе през вчерашния ден южноафриканската медията Daily Maverick с още разкрития към екзекутирания през предходната година Красимир Каменов - Къро.
Преди седмица полицията разгласява фотоси на обвинени, за които счита, че са забъркани в убийствата в Кейптаун на Красимир Каменов, брачната половинка му Гергана и още двама българи. Според " Daily Maverick " Каменови са взели участие в бизнес с диаманти, обвързван с друга убита двойка.
Така да вземем за пример, изданието разгласява скрийншот от Инстаграм-акуанта на Гергана Каменова, от който някогашната миска е развивала онлайн бизнес. 
" Колекцията Kamenov, основана в нейния акаунт в Instagram, беше онлайн бизнес, който оферираше диаманти, скъпоценни камъни и бижута по поръчка. На 3 май 2019 година беше направена обява в този акаунт. Тя включваше фотография на Гергана Каменова и бе написано: " Стил, грациозност и изисканост. Тази сбирка е готова от самата Гери. Майка на три деца, Мис България и Вселена 2007, модел, брачна половинка и кралица на стила. Нямаме самообладание да ви покажем тези неповторими първокласни мостри! ".
Четири години и няколко седмици по-късно Каменова е убита в дома си в влиятелното предградие на Кейптаун, Констанция, със брачна половинка си Красимир Каменов и двама техни чиновници. По време на стрелбата Каменов е търсен в България за ликвидиране ", написа изданието, представено от " Медиамол ".
Убийствата в Констанция провокираха вълна от теории за това за какво четиримата са били убити - от името на Каменов, което изплува в интернационалните заприказва за завземане на страната, до локални гангстери, набелязали Каменова като част от грабеж, и вероятни връзки с лъжливи покупко-продажби с диаманти.
Южноафриканската полицейска работа към момента не разкрива детайлности за претекстовете зад убийствата. Миналата седмица управляващите помолиха обществеността да им помогне да проследят двама обвинени, които счита, че са забъркани в стрелбата. Те разгласиха фотоси, показващи двамата мъже, които преследват.
" Говорителят на полицията в Западен Кейп Анелисиве Маняна също сподели: " Шестима обвинени са видяни да бягат от мястото на престъплението в наследник Hyundai и VW Golf GTI. По-късно двама са били видени под мост на N1, каращи бял VW Passat и същия VW Golf GTI, който е видян на мястото. Смята се, че тези двамата могат да оказват помощ на полицията при следствието на убийствата ", написа още изданието.
Според " Daily Maverick " теорията, че Каменови може да са станали цел поради покупко-продажби с диаманти, звучи правдоподобно и са подхранвани от това, че Гергана е взела участие в продажбата на бижута посредством бизнесаа си " Kamenov Collection ". От Инстаграма й излиза наяве, че " Kamenov Collection " в началото е била предопределена да предлага " достоверни използвани първокласни продукти от... първокласни марки ". Впоследствие популяризира единствено бижута, в това число разнообразни диамантени пръстени.
Южноафриканското издание по-рано заяви, че съгласно уеб страница, обвързван с работата на Гергана Каменова в бранша на хубостта, тя е имала " документ за приключено образование " от Академията по гемология по отношение на " практическо систематизиране на диаманти ".
" Що се отнася до Красимир Каменов, той беше свързван с друга двойка, също родом от България, които бяха убити покрай лобното им място - и които също изглеждаха свързани със покупко-продажби с диаманти. Анджело (изписван още Ангуел) Димов и брачната половинка му Незабравка (известна още като Неси) Пеева бяха убити на 12 февруари 2018 година Те бяха убити в квартирата им в предградието Бергвлиет на Кейптаун, на към 5 километра от Констанция ", напомня онлайн медията.
По това време против Димов е имало повдигнати обвинявания за машинация с кредитна карта по дело от 2008 година, а в полицейските среди е имаше и съмнения, че се занимава с противозаконни опиати и диаманти.
По-рано " Sunday Times " заяви, че 10 месеца преди Димов и Пеева да бъдат убити, те са се " пробвали да продадат нешлифовани диаманти на стойност милиони долари в Далечния изток ".
" Daily Maverick " в този момент твърди, че Каменов и Димов са работили дружно - в миналото са били членове на компания на име Bull’s-Eye Solutions 102.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР