Убивайки над 14 000 невинни деца в Газа, Израел вече

...
Убивайки над 14 000 невинни деца в Газа, Израел вече
Коментари Харесай

Ердоган: Израел надмина Хитлер - уби 14 000 невинни деца в Газа

Убивайки над 14 000 почтени деца в Газа, Израел към този момент надмина нацисткия водач Адолф Хитлер, сподели през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Анадолската организация (АА) за Българска телеграфна агенция според съглашението за продан на информация сред двете организации.

С безусловната поддръжка на Запада Израел прави кланета както в Газа, по този начин и на Западния бряг, които са срамни белези в човешката история, сподели Ердоган на среща на парламентарната групата на Партията на справедливостта и развиването.

Казвайки, че никой не може да сложи под въпрос чувствителността на Турция към палестинския въпрос, Ердоган добави, че палестинската идея е дала нов смисъл на живота му.

„ Докато Бог ми дава живот, ще продължа да пазя битката на Палестина и ще бъда гласът на потиснатия палестински народ “,

добави Ердоган.

Сравнявайки битката на палестинската съпротивителна група „ Хамас “ с турската война за самостоятелност преди повече от 100 години, Ердоган сподели: „ Ние сме наясно, че има цена, която би трябвало да платим, казвайки това. “

Ердоган описа по какъв начин преди 15 години на Световния стопански конгрес през 2009 година в Давос, Швейцария, той провокира израелското управление и неговото подтисничество над палестинците с думите: „ Една минута! “, които извънредно бързо станаха известни.

„ Когато никой различен не искаше да приказва, ние се изправихме и казахме: „ Хамас “ не е терористична организация, а съпротивителна група “. Представихме карти в Организация на обединените нации, показващи по какъв начин

през последните 70 години Израел последователно окупира земите на Палестина “,

добави той.

„ Ние застанахме зад нашите палестински братя и сестри по всевъзможен метод, изключително в най-трудните времена. Мобилизирахме всички наши запаси за Палестина, за потиснатия народ на Газа ", акцентира Ердоган.

Той повтори решимостта на Турция да пази самоуверено битката на Палестина за самостоятелност при всевъзможни условия.

След трансграничната офанзива на „ Хамас “ на 7 октомври, при която бяха убити към 1200 души, Израел води безмилостна атака против Газа, в която

беше лишен живота на близо 34 000 души, множеството от които дами и деца, и бяха ранени съвсем 77 000 души.

Войната на Израел против Газа принуди 85% от популацията на анклава към вътрешно разселване на фона на изострен дефицит на храна, чиста вода и медикаменти, а над 60% от инфраструктурата на Газа беше развалена или унищожена, съгласно Организация на обединените нации.

Израел е упрекнат в геноцид в Международния съд. Временно решение от януари подреди на Тел Авив да спре геноцидните дейности и да предприеме ограничения, с цел да подсигурява, че филантропичната помощ доближава до цивилните в Газа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР