Убиецът на жена от Калифорния от 1991 г. е идентифициран след ДНК, оставено под ноктите на жертвата

...
Полицията в Северна Калифорния е разкрила зловещо неуредено убийство повече
Коментари Харесай

Полицията в Северна Калифорния е разкрила зловещо неуредено убийство повече от три десетилетия след като се е случило.

Вики Джонсън е убита на 3 януари 1991 г. в Сисайд, град, известен преди като Източен Монтерей. Тялото на Джонсън беше намерено близо до детска площадка в градския квартал Sabado Park, след като тя беше удушена, задушена и подпалена, написаха крайбрежната пожарна и полиция в публикация във Facebook, споделена в понеделник.

„Смъртта на г-жа Джонсън шокира крайбрежната общност поради подробностите за бруталността“, казаха властите. „В продължение на десетилетия случаят остана студен и остави Сисайд с репутацията на насилствена и несигурна общност.“

Случаят на Джонсън беше „един от многото“, отворени отново от окръжната прокуратура на окръг Монтерей, когато започна своето прекратяване оперативна група по случая, казаха крайбрежната пожарна и полицията. След това властите успяха да идентифицират заподозрян във връзка с убийството, след като предоставиха допълнителни доказателства на Министерството на правосъдието на Калифорния за ДНК тест.

Проба, взета от ноктите на Джонсън, накара властите да идентифицират нейния Франк Луис МакКлуър като неин заподозрян убиец. Той почина през 2021 г. на 77 години. Не е известно дали е имало връзка между МакКлур и Джонсън, казаха служители.

„МакКлур остави значително ДНК под ноктите на г-жа Джонсън, което може да е резултат само от това, че г-жа Джонсън се бори енергично за нея живот“, написа полицията във Facebook, добавяйки: „Мотивът за нейното убийство все още е неясен. Знаем, че МакКлур е имал история на насилие, преди да почине.“

Морската полиция моли всеки, който има информация за неразгадани студени случаи в района, за да се свържете с отдела, като се обадите на 831-899-6748.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР