Uber Technologies ще назначи Дара Косровшахи като главен изпълнителен директор

...
Uber Technologies ще назначи Дара Косровшахи като главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

Uber избра своя нов изпълнителен директор

Uber Technologies ще назначи Дара Косровшахи като основен изпълнителен шеф на компанията, оповестява Bloomberg, цитирайки два източника. Новият началник на колоса за споделени пътувания идва от Expedia - интернационална туристическа компания, която има няколко марката.

48-годишният Косровшахи, роден в Иран, ще наследи отпред на Uber съоснователят на компанията Травис Калник, който бе заставен да напусне след редица кавги.

Косровшахи ще би трябвало да се оправи с редица провокации на новата си позиция в компанията, до момента в който в същото време си проправя път към излизането на Uber на борсата. Новият шеф ще би трябвало да успее най-сетне да изкара компанията на облага, както и да се изправи пред делото за откраднати търговски секрети, заведено от Waymo. Сред останалите му задания са връщането на блясъка на марката Uber, както и връщането на духа на 15 000 чиновници по целия свят.

Сред останалите претенденти, които имаха късмет да поемат сложния пост, бяха основният изпълнителен шеф на Hewlett Packard Enterprise Мег Уитман, както и ръководителят на съвета на шефовете на General Electric Джефри Имелт.

Косровшахи е един от най-гласовитите представители на софтуерния бранш и опозиционер на президента Доналд Тръмп.

 Инвеститор в Uber предложи компанията да се слее с Tesla
Инвеститор в Uber предложи компанията да се слее с Tesla

Ако го създадат, ще победят всички, счита той
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР