Убежището е с площ близо 500 кв.м. и е снабден

...
Убежището е с площ близо 500 кв.м. и е снабден
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг се готив за Трета световна война, строи подземен бункер на Хавайските острови

Убежището е с повърхност близо 500 кв.м. и е екипиран с генератор на електричество и богат ресурс от храна най-малко за няколко години, какво знае милиардерът, което ние не знаем

Раследване разкри, че Марк Зукърбърк – изпълнителният шеф и създател на „ Мета “, която държи Facebook, строи под земята бункер с бронирани порти, кадърен да устои на нуклеарна офанзива. Изглежда милиардерът се тормози, че „ светът ще свърши “ скоро и желае да е подготовен.

От години Зукърбърг купува стотици хектари земя за изолираното си ранчо в Хавай. Досега това беше известно съвсем обществено, само че съгласно , в този момент нови изтекли документи демонстрират, че той е закупил терена и към този момент компания е изработила леговище с повърхност близо 500 кв.м., което снабдено със свои източници на сила и богат подбор храна.

Всъщност ранчото на милиардера е обвързвано с бункера посредством специфичен тунел. Документите демонстрират, че убежището е високотехнологично. Всички, работили по плана пък, са били накарани да подпишат документ за неразкриване на информация. По време на строителството е било неразрешено да се вършат фотоси, а спазването на разпоредбите се е следяло доста прецизно.

Каква е повода Зукърбърг, който в последните 2 години загуби немалка част от благосъстоянието си поради серия неправилни решения и ново законодателство в Съединени американски щати и Европа, остава неразбираемо. Но сигурно той не е първият милиардер, който е поел по този път. Колегата му от PayPal да вземем за пример е един от тези, които към този момент е екипиран с под земята бункер, кадърен да издържи даже на нуклеарна офанзива.

Сред аргументите обаче може би са терзанията, че няколкото горещи, само че местни спора по света сега, напълно умерено могат да преминат в световни при неправилен ход от една от страните. Случващото се в Украйна, където на процедура се води прокси война сред Русия и НАТО е единствено един от многото образци, които могат да подхранят апокалиптичното мислене на милиардерите. За разлика от нас обаче, при подобен евентуален нуклеарен спор, те са подсигурени с място, където най-малко да оцелеят на първата вълна.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР