У нас все повече туристи търсят екологичен начин да прекарат

...
У нас все повече туристи търсят екологичен начин да прекарат
Коментари Харесай

Все повече българи търсят екологичен начин да прекарат почивката си

У нас от ден на ден туристи търсят екологичен метод да прекарат лятната си отпуска, вместо в огромни курорти и хотели. По морето екологичните практики нарастват, изключително в къмпингите. Там почивката се трансформира в своебразен екофестивал.

Българското Черноморие към този момент второ лято се радва на огромен интерес от родни туристи. Докато чужденците избират за своята отмора огромните курорти като Слънчев бряг, Несебър и Свети Валс, то българите залагат на курортите на юг от Бургас, които дават повече благоприятни условия за уединена отмора.

От своя страна, притежатели на заведения и къмпинги притеглят летовници и с разнообразни еко акции. От една страна, плажовете да са по-чисти, а от друга с апел да не замърсяваме Черноморието.

В този къмпинг край Созопол уикендът се трансформира в алегоричен еко фестивал. Всеки, който събере отпадък от плажа и го съобщи на особено обособения пункт, може да се възползва от безвъзмездна напитка.

" Получават едно талонче, с което могат да се освежат с един коктейл от бара наоколо. Това е една идея, която има за цел да даде добър образец на всички гости на плажа Чисто лято, за един чист плаж ", изясни Гергана Цонкова, уредник на еко-акцията.

Още в първите минути на еко акцията не липсваха плажуващи, искащи да почистят плажа. Предимно фамилии, които желаят да ДАДАТ образец на децата си.

" Доста хора си хвърлят отпадъците, въпреки всичко би трябвало да опазваме и за това и децата също желаят да се включат в тази самодейност ", означи Милена Иванова.

" За да може природата да диша ", посочи Михаил Жеков.

" Нашето Черноморие заслужава най-хубавото, непорочност, с цел да можем да се любуваме всички ", Галя Кондова.

Именно поради чистотата и уединението къмпингите по Черноморието се утвърждават като желана дестинация за летен отдих.

" Да, виждаме това, като съгласно нас поради спокойствието на къмпинга, близостта до плажа, до природата и след пандемията желаят да са спокойни, а тук дистанцията сред къщичките ни е задоволително ", посочи Елена Пинелова, шеф на къмпинг.

И туроператорите също са нараснали своите оферти за по-нестандартна отмора, като да вземем за пример от морето до планината. Евелина Пулева през днешния ден със своята група изкачва връх Мусала.

Освен българи на Мусала през днешния ден се изкачиха и няколко италиански фамилии, които предпочели природата пред лукса в Слънчев бряг.

Текст: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР