Тясното партийно ръководство на левицата застана на нож срещу кмета

...
Тясното партийно ръководство на левицата застана на нож срещу кмета
Коментари Харесай

БСП застана "на нож" срещу кмета си в Перник

Тясното партийно управление на левицата застана " на нож " против кмета си в Перник Станислав Владимиров. Повод за признатата остра позиция на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия е решението да бъдат закрити Общинският трагичен спектакъл и съставите към Двореца на културата в града - Камерен оркестър, Духов оркестър и Народен оркестър.

" Културата като социална отговорност постоянно е била приоритет на социалистите в България. Това е залегнало в редица основополагащи правила на нашата партия и в провежданите политики до момента. Да градиш може да се окаже мудна и тежка задача, лишава години; да рушиш е необмислен акт, отнемащ единствено ден ", декларират от ИБ.

Според социалистите е " немислимо и неприемливо в община Перник, където Българска социалистическа партия завоюва последните локални избори, даже да се подлага на полемика закриването на общински културни институции, които повече от столетие са част от градската културна история ".

" ИБ на Българска социалистическа партия дефинира като неприемливо обществено декларираното обидно отношение на кмета на Перник по отношение на културните дейци и упорства управлението на община Перник да преразгледа решението си по отношение на закриването на културните институции и редуциране на техните чиновници ", упорства още управлението на левицата.

Позицията е била гласувана от ИБ  цялостно единогласие, е призната след голям брой реакции на културни дейци от цялата страна, показват от партийния пресцентър.

Напрежението сред управлението на Българска социалистическа партия и Станислав Владимиров не е от през вчерашния ден. То потегли още по времето на водната рецесия в Перник при започване на годината и градежът на новия тръбопровод, финансиран от държавното управление. Тогава Владимиров нееднократно се води в джипа на премиера Бойко Борисов по време на инспекции на построяването му, а двамата демонстрираха доста положителни връзки. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР