Тя влиза в залата Бунюел на Двореца в Кан с

...
Тя влиза в залата Бунюел на Двореца в Кан с
Коментари Харесай

Формата ми я крепи любопитството и пластичните операции, а с Холивуд нямам общо: Джейн Фонда

Тя влиза в залата Бунюел на Двореца в Кан с леко олюляна от годините, които не крие, походка, в елегантно двуредно сако и с комфортни мокасини, вместо обувки на токчета. Говори за всичко по доста, пуска по някоя неприлична дума, до момента в който се майтапи, малко по мъжки. Понякога не помни въпросите, само че е майсторка на отговорите., беше антивоенна активистка, основателка на аеробиката, брачна половинка на талант и на милиардер, в този момент е водач на феминистките и еколозите в света и мина през фестивала за два дни, с цел да връчи Златната палма на друга жена. Нека приказва:

ЗА БЕЗКРАЙНАТА КАРИЕРА И ХОЛИВУД

 



 

Аз не съм част от Холивуд. Дори на празненства не вървя, а то е тъй като не ме канят. В този бизнес е доста значимо да се поддържат връзки, а аз това не го мога. Вижте Майкъл Дъглас, който откри фестивала и получи почетна Палма – той не ме харесва, обаче постоянно се държи чудесно , ще разправям след това какви сме ги правили... Много съм сюрпризирана, че на 86 година ме канят да фотографирам по два кино лентата годишно – не мога да допускам, че още работя. Чудя се, че се сещат да ми оферират функции. И то в този момент снимах със Сали Фийлд, която ми е героиня. Идеално си изкарахме в Италия: спагети, джелато...Толкова по-добре е уредено от Съединени американски щати с безплатното опазване на здравето и обучение... Е, в този момент остава година и до половина до изборите ни за президент, тъй че считам да направя пауза и да се посветя на акцията, нищо че някои демократи мислят и работят като републиканци. А почтено казано, ми се играе нещо в действителност мъчно. Иначе може да не одобрявам повече функции – доста съм заета с битката с Климатичната рецесия. Това си е сериозна тематика. Трябва да се спрем. Трябва да арестуваме отговорните за нея мъже, които предизвикват на света това.

ЗА ТАЙНИТЕ НА ПЕРФЕКТНАТА ФОРМА

За да наподобява човек в действителност добре, не би трябвало да се прави и да наподобява на другиго. Аз на какво дължа типа си на тази възраст: на доста пластични интервенции, с които не се гордея. Също, че дремя по 13 часа. Толкова отделих преди срещата след идването си. Много вървя пеш. Ако би трябвало да издам огромната си загадка: крепи ме любознанието.
Всичко това го може всяка жена. Ние без друго живеем 5 години по-дълго от мъжете и ще ви кажа за какво е това. Заради женското другарство. Те седят един до различен и се конкурират. Ние седим една против друга, гледаме се в очите и споделяме. Не ни е боязън като тях да се оплачем. Да си съчувстват, да покажат усеща, да поплачат на тях не им е в културата и това ги унищожава.

МЪЖЕТЕ: МАРВИН, РЕДФОРД, ДЕЛОН, ВАДИМ, ТЪРНЪР

Лий Марвин, с който снимахме първата ми значима роля в Кат Балу, беше прелестен алкохолик. Още първоначално ми вика: „ Моето момиче, взели са ни в тоя филм, щото пестят от всичко, а ние им излизаме без пари – нали имаме контракти със студиото, работим по 14 часа дневно ”. Не чакахме, макар че с нас беше и Нат Кинг Кол, да стане филм. Обаче се оказа класика.

 

Бях доста влюбена в Робърт Редфорд, до момента в който снимахме 3 от 4-те си кино лентата. А той все идваше нацупен на фотоси, караше ме да се усещам отговорна за неприятното му въодушевление. Четвъртия филм го снимахме към този момент остарели и се почувствах пораснала – не ми сътвори възприятие за виновност.

 

Ален Делон е друга работа: най-красивото човешко създание на света беше той. И обичаше да се целува. Добре си изкарахме на фотосите в Ница.

 

Пакула ме вкара в обществен дом за 1 седмица, с цел да се потопя в същинския живот на проститутките и да мога да изиграя една от тях. Намерих си героинята и я изиграх. Но, тъй като там се пробвах да видя влезнала ли съм в облик, никой мъж не ме пожела като клиент. Викам си: „ Тая роля не е за мен, що не предложиха на Фей Дънауей, тя несъмнено щеше да се оправи ”.

 

С Роже Вадим ме срещна филмът Барбарела. Заради секси сцената в Космоса се напих с водка, с цел да се освободя и да фотографирам съблечена. На другия ден имах махмурлук, а се наложи да преснимаме. Виждали сте резултата. С него като съпрузи не живеехме в лукс, обитавахме една пристройка в Маре, но тогава то не беше каквото е през днешния ден с фешън заведения за хранене и питейни заведения.  

КАК СТАНАХ ФЕМИНИСТКА И АКТИВИСТКА

Може би за първи път концепцията за феминизма, без да съм го определяла по този начин, пристигна, когато Вадим ме острига, а прелестната ми руса коса беше повода да се усещам жена. Когато бях на 13, все ме питаха момче ли съм или момиче. Порасна косата и се усещах оценена. А той я острига и по този начин станах феминистка в главата. Та и антивоенна активистка. Напуснах него и Париж. И се посветих на акция против войната във Виетнам.
Иначе, в случай че една жена е в неавтентичен брак, тя няма по какъв начин да не стане феминистка. Напълно такава се почувствах, към този момент сингъл след 3 брака, когато гледах Монолози на вагината. Феминизмът слезе от главата и извърши цялото ми създание.

КАК ИЗИГРАХ МЪЖКА РОЛЯ И ЗАЩО МАЙКЪЛ ДЪЛГАС НЕ МЕ ХАРЕСВА

В Китайски синдром сюжетът беше писан за трима мъже: Майкъл Дъглас, Джак Лемън и още един, ще се сетя по какъв начин се споделяше. Обаче влязох аз на мястото на единия. АААА, Ричард Драйфус! Честно казано, филмът се правеше поради Майкъл, Майкъл Дъглас. Малко му лиших шоуто с моята героиня. Сега се възнамерявам, че това е било времето, когато същинските вести започнаха да стават инфотейнмънт – информация със развлечение. Играх на драго сърце, получи ми се готино.

 

Толкова се въодушевих, че като започнах да върша свои планове, давах късмет на други дами. Защо взех Доли Партън за първата й роля в киното? Карах си колата, пуснах радиото, тя пешее по него, показах си я по какъв начин написа на машина в моя филм за секретарките и по какъв начин ги потискат, звъннах, одобри. Песента ни стана химн.

 

Като говорехме за Майкъл и излизането от сянката на татко му, аз взех решение да подаря филм на моя татко. На златното езеро. Вече беше доста болен и желаех да играем дружно. Като схванала, обади се Катрин Хепбърн (Фонда я имитира по комичен начин). Направо си сподели, че желае да взе участие и аз, естествено, я взех. Направихме кино лентата за баща, само че тя беше моят преподавател на фотосите. За признателност, изиска във всяко изявление да приказвам за нея и ето, че го върша. А можеше да не е по този начин. Номинираха ни и тримата: баща, нея и мен за Оскар за функциите ни във кино лентата. Те двамата завоюваха, аз не. И тя ми сподели: „ Не можеш да ме стигнеш ”.  

Борис Ангелов, Кан.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР