Тя ще се проведе утре в 18 ч. Причината -

...
Тя ще се проведе утре в 18 ч. Причината -
Коментари Харесай

Радев свиква среща за националната сигурност frognews.bg

Тя ще се организира на следващия ден в 18 ч. Причината - напрежението в Израел поради нападението на “Хамас ” и евентуалните закани за националната ни сигурност. На срещата ще бъдат разисквани рисковете.

Срещата се разграничава от Консултативния съвет за национална сигурност, потвърдиха от пресцентъра на президента. Темата за свикването на КСНС бе повдигната преди дни от лидерката на левицата Корнелия Нинова, а през вчерашния ден Радев съобщи, че на този стадий не се постанова свикването на КСНС. Утрешната консултативна среща ще повдигне въпросът и за потребността от софтуерно възобновяване на структурите от системата за отбрана на националната сигурност. За присъединяване в консултативната среща са поканени ръководителят на Народното събрание, министър-председателят, заместител министър-председателят, министърът на защитата, началникът на защитата, министърът на вътрешните работи, основният секретар на Министерство на вътрешните работи, ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност ", ръководителят на Държавна организация " Разузнаване " и шефът на Служба " Военно разузнаване ".

 

Разликата е основна. В Консултативния съвет за национална сигурност по закон би трябвало да вземат участие и парламентарно показаните партии. Държавният глава обаче наподобява не желае те да участват. Решението на “Дондуков 2 ” за въпросния съвет без политическите сили може да има и общо с изявлението на премиера акад. Николай Денков, който преди два дни дефинира предлагането за свикването на КСНС като добра концепция, само че се усъмни в резултатите от нея поради течащата сега предизборна акция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР