Тя поясни, че нормалните окръжни съдилища също могат да постановяват

...
Тя поясни, че нормалните окръжни съдилища също могат да постановяват
Коментари Харесай

Ина Лулчева: За 10 години не се разбра защо Сецправосъдието изобщо трябва да съществува

Тя разясни, че естествените окръжни съдилища също могат да постановяват неоправдателни присъди и не им е нужна някаква специализация, с цел да поемат делата от профилираните съдилища.

По думите й Спецправосъдието в доста от случаите се е употребило за кавга: „ Делата не се внасяха в съда с месеци. Арестът се използваше само за репресии и кавга “.

Тя напомни изявление на ръководителя на Специализирания апелативен съд, който призна, че е имало „ такава порочна процедура “, което юрист Лулчева дефинира като „ извънредно притеснително “.

Юристът увери още, че нито едно дело няма да се приключи или да изчезне, а ще отидат в другите прокуратури и съдилища.

„ Тези каузи – 90 на брой, ще се догледат. Падат се приблизително по пет каузи на арбитър и тези каузи ще приключат и ще си отидат на втора инстанция в общоприетите съдилища “, изясни Ина Лулчева.

По думите й в България има политическа корупция, която обаче прокуратурата отхвърля да проверява.

„ Огорчена съм от изявлението:. То уронва престижа на правосъдната власт. Не може един арбитър да слага подобен избор. Твърдението е извънредно притеснително. Въпреки че тази имитация беше повторена два пъти, се надявам тя да е плод да страст “, разяснява още Лулчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР