Тя посочи, че е виждала Божанов да влиза в кабинета

...
Тя посочи, че е виждала Божанов да влиза в кабинета
Коментари Харесай

Мима Куцкова твърди, че е виждала как Нотариуса влиза в кабинета на Невена Зартова в СРП

Тя уточни, че е виждала Божанов да влиза в кабинета на някогашния областен прокурор Невена Зартова. Това е станало на осмия етаж в постройката. Освен него, там е идвал и юрист Велимир Атанасов, предава Българска телеграфна агенция.

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет изслушва четиримата някогашни заместител районни прокурори на София. Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев пристигнаха на съвещание на колегията, с цел да приказват по случая с групата към Мартин Божанов.

Четиримата бяха заместници на Невена Зартова, която подаде молба за освобождението си като началник на Софийската районна прокуратура, и към този момент не заемат постовете си, откакто и четиримата подадоха оставките си.

Преди Куцкова Борислав Георгиев съобщи пред Колегията, че си спомня секретарката на Зартова да загатва, че е виждала Нотариуса в постройката на прокуратурата. 

Той беше безапелационен, че не познава Мартин Божанов и в никакъв случай не го е виждал. Познава единствено адв. Велимир Атанасов, с който имал служебни връзки.

След убийството на Божанов е направена инспекция в Софийска районна прокуратура (СРП) и по този начин се е получил лист с 25 каузи, уточни Георгиев.

Той уточни, че не е хазартна персона, не е стъпвал в казино, само е пускал тото.

В момента в СРП се работи умерено, сподели още Георгиев, представен от Българска телеграфна агенция. От друга страна сега имало терзание у част от сътрудниците му да подписват постановления за покачване на обвиняване.

На чуването участва и юрист Александър Червеняков, чието име бе упоменато паралелно с това на апелативния прокурор Радослав Димов и по отношение на изказвания на гръцки предприемач. Александър Червеняков сподели, че познава Димов от години.

Преди време е получил позвъняване от човек, който се показал, че звъни от името на Димов. Червеняков му споделил, че се познава добре с Димов и в случай че нещо има да му каже, може да му звънне персонално. Повторно позвъняване не постъпило.

След чуването Червеняков отхвърли да приказва с публицисти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР