Тя не отстъпва на лидерството си сред най-търсените, независимо какво

...
Тя не отстъпва на лидерството си сред най-търсените, независимо какво
Коментари Харесай

Засяване на петуния, така че през май, вече да ви радва и краси с прекрасните си цветове?

Тя не отстъпва на водачеството си измежду най-търсените, без значение какво се написа по тази тематика.

Петуниите цъфтят освен на лятната ви вила, те постоянно могат чудесно да се впишат и в градските цветни лехи, и в саксии наоколо до клиники, кафенета, магазини. Те цъфтят до рухване на първите слани.

 Засяване на петуния, тъй че през май, към този момент да ви радва и краси с прелестните си цветове?

Петуния ампелна, водач измежду градските цветя, може да се засее още през януари – февруари, а храстовите петунии през март.

С ранните типове петуния можете много сполучливо да се справите, без да ви се постанова да употребявате спомагателни лампи за осветяване.

Ако засеете ампелни петунии през март, тогава няма да получите добър разцвет освен в края на май, само че и през юни, защото те се нуждаят от 3-3,5 месеца, с цел да стартират да цъфтят.

Най-оптималното време за засяване на този тип петунии е от 15 януари до първите дни на февруари, единствено в този случай до началото на летния сезон можете да се любувате на цъфтящата петуния в саксия.

За да може разсадът да се развие оптимално добре, той се нуждае от питателна и интензивна на влага на почвата. Можете да си закупите универсална почва за цветя и да я смесите с пясък и вермикулит.

За да се развият петуниите добре, можете да обогатявате почвата с тор Осмокот. Действието му е задоволително за към 3-4 месеца, а питателните субстанции попадат в корените всякога след поливане.

Ако поливате цветето единствено с чешмяна вода, даже и да е утаена, почвата въпреки всичко последователно ще се алкализира. Петунията вирее добре в неутрална почва, тъй че обърнете внимание на качеството на водата, с което поливате.

Някои градинари през зимата поливат растенията си единствено с вода от разтопен сняг. През зимата можете да употребявате „ снежна “ вода, а през лятото дъждовна, която да събирате в огромен съд, който се намира на обекта.

Поради обстоятелството, че засяването на семената е напълно незадълбочено, след покълване корените на растенията са още доста дребни и през първите 2 седмици се нуждаят от оранжерийни условия.

За това, откакто семенцата поникнат засипете към разсада с вермикулит, той оказва помощ за контролиране на влажността на почвата, покрива корените и ги защищава от загиване.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР