Тя не желае да споменаваме имената й, но смята, че

...
Тя не желае да споменаваме имената й, но смята, че
Коментари Харесай

Разказът на храбрата бургазлийка, срещнала призори избягалия мароканец, семейството й и друг път задържало мигранти

Тя не желае да загатваме имената й, само че счита, че в сходна обстановка да подаде сигнал и да помогне на служителите на реда, е дълг на всеки съзнателен жител

Семейството, помогнало за ареста на избягалия мароканец в Бургас, преди месец още веднъж съдействало на полицията при задържането на група мигранти. Флагман.бг беседва с дамата, която беглецът е пробвал да заприказва рано тази заран. Тя държи малко кафе в бургаския ж. к. „ Възраждане “ напълно покрай мястото, където бе хванат нощес дрогираният каналджия Мухамад Дургам, провокирал гневна гонка с полицията.

„ Беше 7 часа сутринта и валеше. Тъкмо отварях кафето, когато мъжът – доста мургав, целият влажен, очевидно недоспал и обезпокоен, се приближи до мен и заприказва нещо на чужд за мен език. Веднага си личеше какъв е. В ръката си държеше 50 евро. Опитах да му задам въпрос на британски език, само че не разбираше. Аз се тормозих, изгоних го, влязох вътре и се заключих. Понеже предходната вечер бях видяла цялата полицейска акция и ареста, когато пуснах тв приемника няколко минути след срещата с този мъж, видях, че има избягал. Веднага разбрах с кого съм разговаряла. Подадох сигнал в полицията и го описах тъкмо. Ако не бях сама рано сутринта, а с мъжа ми, щяхме да го задържим, само че аз се тормозих, считам с съображение, тъй като съм сама жена. Малко по-късно видях във вашия уебсайт, че са го хванали в региона на Автогара-Юг “, споделя тя и прибавя, че не желае да загатваме имената й, само че счита, че в сходна обстановка да подаде сигнал и да помогне на служителите на реда, е дълг на всеки съзнателен жител.

До нея бе брачният партньор й, който също се оказа внимателен бургазлия. Преди малко повече от месец в региона на местността Отманли той и чиновниците му виждат група от 9 незаконни мигранти, подават сигнал на тел. 112 и изчакват идването на граничните служители на реда на мястото, с цел да им спомагат. Един от служащите даже оказва помощ на униформените с превод на турски език.

Флагман.бг напомня, че към 20 часа през вчерашния ден дрогиран каналджия провокира гневното гонене по основни бургаски булеварди. Мъжът е сириец с английски документи за идентичност, за които обаче има подозрения, че не са същински. В България 44-годишният Мухамад Дургам е със статут на кандидат-бежанец, с адрес за приканване в Харманли.

Оказа се, че джипът „ Нисан “, в който натъпкал седем мароканци, е бил нает от компания рент-а-кар.

В региона на Дебелт мобилен патрул на жандармерията вижда в джипа да се качват няколко мъже. Подава им звуков и светлинен сигнал, при който лидерът не се подчинява и стартира преследването. /ПОДРОБНОСТИ ВИЖ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ/

При гонката по бургаските улици няма потърпевши, има единствено материални вреди по няколко автомобила.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР