Тя може да захранва дронове, които да летят вечно Китайски

...
Тя може да захранва дронове, които да летят вечно Китайски
Коментари Харесай

Създадоха ядрена батерия, която работи 50 години без нужда от зареждане

Тя може да зарежда дронове, които да летят постоянно
Китайски стартъп сътвори нова батерия, която може да генерира електричество в продължение на 50 години без потребност от зареждане или поддръжка, написа " Индипендънт ".

Базираната в Пекин Betavolt съобщи, че нейната нуклеарна батерия е първата в света, която осъществя тотална миниатюризацията на атомната сила, поставяйки 63 нуклеарни изотопа в модул, по-малък от монета.

Компанията сподели, че батерията от последващо потомство към този момент е навлязла в стадий на пилотно тестване и в последна сметка ще се създава всеобщо за търговски приложения като телефони и дронове.

" Батериите за атомна сила Betavolt могат да отговорят на потребностите от продължително зареждане в голям брой сюжети. Те ще намерят приложение в галактическото пространство, оборудването с изкуствен интелект, здравната техника, микропроцесори, усъвършенствани датчици, безпилотни апарати и микророботи ", сподели компанията в прессъобщение.

" Тази нова енергийна иновация ще помогне на Китай да завоюва водеща позиция в новия кръг на софтуерната гражданска война на изкуствения разсъдък. "

Батерията работи, като преобразува силата, освободена от разлагащите се изотопи, в електричество посредством развой, който е проучен за първи път през 20 век.

Учените в Съветския съюз и Съединените щати съумяха да разработят технологията за потребление в галактически кораби, подводни системи и отдалечени научни станции, само че термоядрените акумулатори бяха по едно и също време скъпи и обемисти.

Стремежът към миниатюризиране и комерсиализиране на нуклеарни акумулатори беше подет от последната петилетка на Китайската национална република. Целта на плановиците е да влагат задоволително запаси в основаването на практична дребна нуклеарна батерия до 2025 година.

Betavolt сподели, че първата им нуклеарна батерия може да достави 100 микровата мощ и напрежение от 3 V, като в същото време е с размери 15x15x5 кубични милиметра, само че възнамерява да произведе батерия с 1 ват мощ до 2025 година

Малкият им размер значи, че те могат да се употребяват в серии за произвеждане на повече сила, като компанията си показва мобилни телефони, които в никакъв случай не би трябвало да се зареждат, и дронове, които могат да летят постоянно. Приложението на батериите в роботиката също има капацитета да я революционизира.

Слоестият дизайн също по този начин значи, че батерията няма да се възпламени или експлодира в отговор на неочаквана мощ. Батерията остава постоянна и при температурни амплитуди вариращи от -60C до 120C.

" Батериите за атомна сила са екологични. След интервала на раздробяване 63-те изотопа се трансформират в постоянен изотоп на медта, който е нерадиоактивен и не съставлява опасност или замърсяване на околната среда ", допълват от компанията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР