Тя има книжарница в квартал Уолтъмстоу, участва във видео за

...
Тя има книжарница в квартал Уолтъмстоу, участва във видео за
Коментари Харесай

Елина Стоянова в кампания на лондонския кмет

Тя има книжарница в квартал Уолтъмстоу, взе участие във видео за европейски бизнесмени в мегаполиса, които остават да вършат бизнес макар Брекзит

Лондонският кмет Садик Кан избра българката Елина Стоянова за лице на своя акция. Това заяви електронното издание " Българи в Лондон " /Bulgariansinlondon.com/. Елина има българска книжарница, наречена " Имало едно време ", в квартал Уолтъмстоу. Тя е българският участник във видеото, в което са показани задгранични бизнесмени в мегаполиса и техните магазини.
През юли 2016 година Садик Кан стартира акция " Лондон е отворен ", която цели да показа столицата като отворен за бизнес град. Кан е горделив с това, че в Лондон живеят 1 милион жители на Европейски Съюз и поддържа втори референдум за Брекзит.

През октомври 2018 година неговата акция " Лондон е отворен " направи видео, показващо европейски бизнесмени в Лондон и техните бизнеси, в това число български. Посланието е, че макар Брекзит Лондон продължава да бъде най-хубавото място в света за живеене, работа и посещаване.
" Аз съм идеалист, мечтател. Радват ме неща като обятия, усмивки, жестове, топлещи диалози с хора, които даже и да срещаш за първи път в живота, ти носят пълноценност и усещаш със сърцето си. Обичам планината и свързаността на индивида с природата. Вярвам, че хората сме тук, с цел да си оказваме помощ и сътворяваме положително ", споделя Елина пред електронното издание.

Тя изяснява, че щом видяла видеото на акцията " Лондон е отворен ", незабавно се усмихнала, изпитала екстаз, признателност, последователност и съгласуваност с всички притежатели на дребни бизнеси, пръснати из цялостен Лондон, застанали с изправена стойка зад осъществените си фантазии на своите магазинчета.
" Осъзнах, че не съм сама, че има доста европейци отварящи всеки ден своите кътчетата, основани с обич и религия. В моменти на отмалялост и рухване духом от справяне на ежедневни проблеми, като заплащане на непостижимите сметки, съм се чувствала като единствения човек на света. Истината е, че дребния бизнес среща доста компликации в Лондон, а допускам и на всички места. Случвало се е парите да не ми доближат да си платя наема и да прибягвам към персонални средства.
Нерядко клиенти ми задават въпроси като: Защо го правиш? Какъв е смисълът? Как може да си в книжарницата всеки ден? Стигат ли ти парите?
Разбира се, парите не идват елементарно, когато продаваш книги на своя език в непозната страна. Но все пак постоянно, но постоянно, съм се чудила: не виждат ли това, което виждам аз? Удовлетвореност, цялост, смисъл да живееш в фантазията си точно в този момент, до момента в който си млад, до момента в който има огън в теб, благодарност на хората, когато даваш (дори когато ти самият мъчно се справяш) ".

Елина споделя, че книжарницата е най-хубавото нещо, което е направила до момента в живота си. Но не е нещо, в което намира материална полза.
" Понякога си напомням краят на „ На изток от парадайса " /б. ред. разказ на Стайнбек " /, когато бащата споделя на сина си, на китайски език:
- Тимшел (Ти можеш) "

Елина споделя още, че книжарницата е нейната материализирана фантазия. Тя е и дом на всички българи, които изпитват приятност и жадност за диалози от вида на: последна прочетена книга, смисъла на живота, обичана музика. Хора, които не се опасяват да споделят, да търсят себе си и духовни полезности. " Книжарницата за мен е нужда от общочовешка нужда за другарство, нравствен мир, духовна съгласуваност. Тя е наша дребна, българска общественост, в която всички сме равни и изпитваме обща обич към литературата.
", споделя още Елина Стоянова.

От Bulgariansinlondon.com показват три аргументи, заради които живеещите в Лондон наши сънародници биха посетили книжарницата: да си купят или поръчат книги на български език, да станат членове на библиотеката с над 1 000 заглавия или да изпият кафето си, гарнирано със сладки приказки на родния език. Помещението също по този начин може да се наеме за искащите да преставят свое забавно занятие или занимание.
" Често обичам да споделям, че желая посетителите да се усещат като в хижа, топло посрещнати от хижаря, даже нямам срещу да си измият чашката след изпития чай или да танцуват измежду бял ден измежду книгите (случвало се е:)) ", споделя още Елина.

От Bulgariansinlondon.com оповестяват, че ще провеждат събития в книжарница " Имало едно време " на Елина. Нейният уебсайт е https://www.bgknigi.co.uk.

Още за българите в Лондон - на https://bulgariansinlondon.com/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР