Тя е посветена на 120-годишнината от създаването на Русенския музейИзлезе

...
Тя е посветена на 120-годишнината от създаването на Русенския музейИзлезе
Коментари Харесай

Излезе от печат книга на археолога Димитър Чернаков

Тя е отдадена на 120-годишнината от основаването на Русенския музей

Излезе от щемпел книгата на доктор Димитър Чернаков „ Праистория. Бронзова ера. Библиография на Русенската археология “ във връзка 120 години от основаването на Русенския музей. Тя е указател, в който се наблюдава историята на археологическите изследвания на Русенския музей на осем праисторически обекти и три обекта от Бронзовата ера – написани са къси обобщаващи публикации за всеки един от обектите.

Всички тези теренни изследвания са станали причина за написването на многочислени публикации и писания, които са събрани в справочника, в които са оповестени и дискутирани археологическите резултати, оповестиха от пресцентъра на Регионален исторически музей - Русе.

Публикациите на праисторическите обекти отварят единствено един щрих от образа на библиографията на Русенската археология, който непрекъснато може да бъде допълван разследване на годишната проучвателска активност. Археологическите изследвания в Русенския край и техните изявления са заели своето значително място върху един от библиотечните лавици на българската археология.

Честит празник на българските археолози!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР