Тя е под домашен арест, докато се установят причините за

...
Тя е под домашен арест, докато се установят причините за
Коментари Харесай

Българка е в основата на трагедията с прегазени деца в Италия

Тя е под домакински арест, до момента в който се открият аргументите за случилото се

Траур в италиански град след тежък случай с българска диря. Кола на наша сънародничка прегази деца в ясла край Акуила, предава

Едно от тях умря. Инцидентът станал, откакто 38-годишната жена паркирала автомобила си пред детското заведение, с цел да вземе двете си дъщери.

Експертите имат няколко съществени версии за случилото се. Смята се, че дамата не е познавала добре автомобила, защото той не бил неин - а на друга наша сънародничка. Самата българка е в потрес и не помни дали и по какъв начин е поставила ръчната спирачка.

В колата обаче имало и друго дете - момче на 12 години. Най-вероятната причина за случая, считат специалистите, е точно то, защото очевидци описват, че е било зад кормилото, до момента в който колата се е движела преди да удари децата. Смята се, че момчето може да е освободило автомобила, до момента в който е бил паркиран.

Четири деца остават в болница. Едното от тях, което беше в тежко положение, към този момент е без заплаха за живота.

„ Това е една огромна покруса, която раздруса целия град и която не можем да си разбираем. Опитваме се да дадем цялата си поддръжка като общественост на засегнатите фамилии. Свалихме знамената от публичните здания. Благодаря на учителките, които доста бързо реагираха в безредната ситуация”, съобщи кметът на града Пиер Луиджи Бонди.

Българката живее в Италия от към 10 години. Местните, които я познават, споделят положителни усещания от нея - в това число родителите на починалото момче. Тя е под домакински арест, до момента в който се открият аргументите за случилото се.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР