Тя е открита при проучване на масов гроб на животни

...
Тя е открита при проучване на масов гроб на животни
Коментари Харесай

Науката Призна: Истинският Баща На Човечеството Е Бил Българин! Ето Доказателствата!

Тя е открита при изследване на всеобщ гроб на животни от късния миоцен (10,7-5,3 милиона години пр.н.е.) в изоставена пясъчна кариера край Чирпан през есента на предходната година. Обявяването й е бавено, с цел да може безотказно да се потвърди нейната уникалност.

Експертиза на френска лаборатория демонстрира, че става дума за горен предкътник на човекоподобна маймуна, считана за предходник на хомо еректус и хомо сапиенс с възраст към 7 млн. година Така откритият край Чирпан зъб е публично приет за част от най-стария прочут на науката хоминоид, безапелационен е Спасов. С това съгласно учения от Българска академия на науките се доказвала съществуващата от години догадка, че първите прародители на хората са се появили първо на Балканите, а не както се счита до момента в Африка.

„ Откритият зъб е повече от поразителен. С негова помощ сигурно можем да твърдим, че хоминидите нямат африкански генезис. Новата доктрина е, че предците на индивида са тръгнали от Балканите преди 7 млн. години и след това са мигрирали в Африка “, безапелационен е проф. Николай Спасов. В момента Спасов и шефът на парижката Лаборатория по еволюция на индивида доктор Дени Жераадс не престават разкопките в търсене на още остатъци на загадъчния човешки братовчед.

Изследователите от българо-френската експедиция към този момент имат и пояснение за мистериозната миграция на чирпанския хоминид до Източна Африка. „ Причина е засушаването, настъпило на Балканите. Разселвайки се под паника в Африка, хоминидите намират сходна на тази флора и фауна, с която към този момент са привикнали да живеят. Това им

оказва помощ да оцелеят

без проблеми и след това да дадат началото на човешкото семейство “, изяснява проф. Спасов.

Въпреки голямата възраст на находката Спасов е безапелационен, че на външен тип чирпанският хоминид е подобен с първобитните хора.

„ Дори и с оскъдните данни, с които разполагаме, мога умерено да заявя, че откритото от нас създание се е; движило изправено на задните си крайници. Било е високо колкото женска горила, с солидна структура, големи зъби и мощно окосмяване “, добавя ученият.

Размерът на зъбите бил доказателство, че първите хора са се хранели с растителна храна, безапелационен е Спасов. За това говорела и средата, в която са живеели – открити пространства, сходни на днешните африкански савани. Според учения откритите досега находки от пътя на хоминидите към Африка показвали, че тези същества са имали много комплицирана обществена конструкция.

Сензационното изобретение проф. Спасов прави инцидентно през есента на предходната година. По това време той и сътрудниците му от Националния природонаучен музей са на следващата си експедиция в Югозападна България в търсене на остатъци на човешкия братовчед. Преровени са десетки гробища на антични животни, само че резултати няма. Учените са на път да се откажат, когато идва новината, че в пясъчна кариера в местността Карасура край Чирпан излизат остатъци на животни от късния миоцен. Находището е част от археологическия резерват Сарлъка, населяван от ранния неолит до средновековието. Местността е в полезрението на учените от дълги години. Според световноизвестния френски археолог Ербер Тома, който открива австралопитека Люси, в местността Карасура ще бъдат открити останките от най-древния човек в света. Откритието не закъснява. Преди към година чирпанският колекционер и любител-палеонтолог Петър Попдимитров попада на античен зъб, до момента в който събира фосили за сбирката си.

„ Един ден с внука Таньо се разхождахме из Карасурата, когато той откри зъбчето. Вечерта шурей ми, който е ортодонт, сподели, че е човешко – горен шести кътен “, споделя Попдимитров. Чирпанлията твърди, че извадил същински шанс, тъй като имало заплаха зъбът да бъде взет за скотски и да се изгуби измежду стотиците останали находки. Това не е единствената сензационна находка на Попдимитров. Преди време внукът му открива дребен трион от кремък. Сензационното в тази ситуация е, че приспособлението е намерено измежду костите на хипарион, предтечата на коня, живял преди 4 млн. години. Според формалните теории първите хора се появяват доста по-късно.

„ Това е тъкмо интервалът, който ни интересуваше. Затова мигновено взехме решение да проучим региона “, спомня си ученият от Българска академия на науките проф. Николай Спасов. Няколко дни по-късно ученият е в Чирпан и изследва находките на самоукия колекционер.

„ Докато преглеждах сбирката на Петър Попдимитров, ми направи усещане един чудноват зъб. Щом го взех в ръце, изтръпнах. Моментално ми стана ясно, че сме попаднали на остатъци от търсения от нас хоминид “, спомня си с неспокойствие професорът от Българска академия на науките.

Сравненията с отливки от други открити хоминиди по света удостоверяват тезата. Потресен от откритието си,ученият изпраща находката в Лабораторията за еволюция на индивида в Париж. Изводът на

френските специалисти

е повече от безапелационен – откритият зъб е на хоминоид. Най-сензационното е, че той се датира с към с 2 млн. години по-назад във времето от откритите в Гърция и Испания сходни остатъци, безапелационен е проф. Спасов.

Отговорът от Френската академия на науките идва няколко седмици по-късно. Френските учени са безапелационни, че откритието от Чирпан ще провокира същинска сензация в палеонтологията. Според тях находката може да промени обичайна визия за еволюционната линия на развиване на типа. Това ще наложи и смяна в учебниците и в признатата до този миг скица на развиване на индивида и неговите обиталища в древността.

Освен писмото със сензационните заключения, френските учени оферират да финансират експедиция в Чирпан. От началото на юни предлагането им става факт. Група учени отпред с проф. Спасов и специалиста по Динамика на човешката еволюция доктор Дени Жераадс разкопават пясъчната кариера в търсене на нови следи от чирпанския братовчед на индивида. По проект разкопките би трябвало да продължат до 24 юни.

Нашата вяра е за първи път в света да открием кости или елементи от черепа на хоминид. Публикуването на сходна находка ще провокира същинска сензация. С нейна помощ най-сетне ще може да се запълни еволюционната верига, водеща до възникването на индивида “, безапелационен е проф. Николай Спасов.

Скелети с големи черепи

ПРЕЗ 1981 година екип от немски учени открива в местността Карасура, покрай Чирпан, базилика, датирана от времето на византийския император Алексей I Комнин (1048-1118).

В основите на постройката са открити скелети на възрастни хора с гротескно дребни глави и противоположното – детски тела с големи глави. В голям брой гробове под пода на църквата са открити мъртъвци, заровени в златен брокат. При други скелети са открити промени, подбудени от ревматични болести.

Археолозите допускат, че в Средновековието Карасура е бил лечителски център, в който са се събирали заболели от местността. Това изяснява болестните промени при откритите скелети.

Името на местността има три смисли, написа Чудеса. Всички те идват от старогръцки и значат „ Място на неприятните и крадливи хора “, „ Край на височините “ и „ Скрита в гънките на хълма цитадела “.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР