Тя допълни, че възможното увеличение, предложено от страна на финансовия

...
Тя допълни, че възможното увеличение, предложено от страна на финансовия
Коментари Харесай

Лично Цецка Цачева Съобщи Тежката Новина За Заплатите На Толкова Много Българи. Надеждата Току-Що Угасна, Няма Да Има

Тя добави, че вероятното нарастване, препоръчано от страна на финансовия министър, е в границите на пет %, само че протестиращите са отказали. Има и договореност за нова среща през май, когато се види по какъв начин върви осъществяването на бюджета.

От началото на септември, когато започва процедурата по бюджета за 2019 година, още веднъж взаимно със синдикатите и ръководителите на двете дирекции към Министерството на правораздаването, ще бъдат търсени благоприятни условия за повече средства за щатни бройки и за хонорари, сподели Цецка Цачева.

Според Цачева би трябвало да се регистрира, че страната е на всички, които пълнят хазната с налозите си и e належащо да се търси баланс сред другите браншове. Всички желаеме децата ни да са образовани добре, да имаме качествено опазване на здравето, аргументира се правосъдният министър.

Тя разяснява, че изцяло споделя мнението, че работата на надзирателите е рискова и никога не подценява техния труд, който е виновен и тежък. По думите на Цачева към този момент се работи по нормативни промени за салдото сред тези, които изтърпяват наказване " отнемане от независимост " и тези, които дават отговор за тяхната сигурност.

В отговор на въпрос какъв брой са незаетите щатове, министърът сподели, че сега съвсем всички са на процедура за разнообразни състезания, текучеството е огромно, защото има обжалване на състезания. Цачева заяви, че във вторник ще взе участие в интернационална конференция по отношение на радикализацията в пандизите, новите отговорности, които имат чиновниците по поддържане реда в пандизите. По думите й това са тематики, които не се разискват единствено в България, а в целия Европейски Съюз.

На идния съвет по правораздаване, на 8 март в Брюксел, съм настояла и ще бъде включено като спор изискванията за работа в пандизите и противопоставяне на радикалните феномени, сподели Цачева.

Протестиращите обявиха, че не престават с недоволството, до момента в който не им бъдат изпълнени настояванията. Те стачкуваха с плакати - " Само едно е несъмнено в бранш сигурност - несигурността ", " Искаме нарастване, а не благодеяние ", " С обещания затвори не се пазят " и други. На входа на министерството беше сложена войнишка раница с надпис " Торбата с неистини на Министерството на правораздаването ".

Протестиращите желаеха почтено отношение, което им се поставя като жители на Европейски Съюз и на страна, председателстваща Съвета на Европейски Съюз. Те желаеха още почтени хонорари и условия на труд. На митинга участваха чиновници от всички градове на двете дирекции на Министерството на правораздаването - Групово дело " Изпълнение на наказванията " и Групово дело " Охрана ". Служителите бяха с членове на техните фамилии.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР