Тя беше глобена за това, че не е регистрирала американския

...
Тя беше глобена за това, че не е регистрирала американския
Коментари Харесай

Русия обвинява журналистката Алсу Курмашева, че е нерегистриран чуждестранен агент

Тя беше санкционирана за това, че не е записала американския си паспорт и не можеше да напусне Русия.

Нейният шеф сподели, че обвиняването против непознат сътрудник е повдигнато нея в сряда, до момента в който чакаше връщането на документите си.

Видео от организация Tatar-Inform сподели по какъв начин мъже в балаклави водят госпожа Курмашева в административна постройка.

Тя е упрекната в събиране информация за военни дейности, съгласно Комитета за отбрана на публицистите.

Tatar-Inform допусна, че е получила информация за академични преподаватели, мобилизирани в съветската войска.

Статутът на Путин като неоспорим почетен посетител на срещата на върха на " Един пояс, веднъж " прави представянето на Китай пред света пределно ясно

Разбира се, че тя е държана в център за краткотрайно задържане и може да бъде изправена пред пет години затвор, в случай че бъде приета за отговорна.

Г-жа Курмашева е вторият американски публицист, арестуван в Русия тази година, откакто Евън Гершкович от The Wall Street Journal беше задържан за хипотетичен шпионаж през март.

„ Алсу е доста почитан сътрудник, предана брачна половинка и всеотдайна майка на две деца “, сподели настоящият президент на Радио Свободна Европа/Радио Свобода Джефри Гедмин.

„ Тя би трябвало да бъде освободена, с цел да може да се върне в фамилията й неотложно. "

Изображение: Репортерът на Wall Street Journal Евън Гершкович също е държан от Русия

Г-жа Курмашева живее в Прага и е редактор в татарско-башкирската работа на RFE/RL, репортаж за общностите на етническите малцинства в Татарстан и Башкортостан в Русия.

„ Журналистиката не е закононарушение и задържането на Курмашева е още едно доказателство, че Русия е решена да задуши самостоятелните репортажи “, предизвести Гулноза Саид от Комитета за отбрана на публицистите.

Анализатори считат, че Русия задържа жители на Съединени американски щати, с цел да ги употребява като разменна монета на фона на напрежението към войната в Украйна.

Баскетболната звезда Бритни Грийнър беше арестувана в продължение на доста месеци, преди да бъде разменена за съветски търговец на оръжие, хвърлен в пандиза Съединени американски щати.

Междувременно Евън Гершкович се явяваше в съда няколко пъти.

Той и WSJ отхвърлят ​​обвиненията в шпионаж и държавното управление на Съединени американски щати съобщи, че той е арестуван непозволено. < /p>

Руските управляващи към момента не са дали подробни доказателства.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР