Twitter съди организацията за наблюдение на речта на омразата, изпълнявайки заплахата си за съдебни спорове

...
Twitter съди Центъра за противодействие на дигиталната омраза, организация с
Коментари Харесай

Twitter съди Центъра за противодействие на дигиталната омраза, организация с нестопанска цел, която критикува боравенето на компанията с речта на омразата, следвайки заплаха за съдебен спор, която беше публично разкрита само часове преди това.

Делото, заведено в понеделник във федералния съд на Сан Франциско, обвинява CCDH, че умишлено се опитва да отблъсне рекламодателите от Twitter - наскоро преименуван като "X" - чрез публикуване на доклади, критични към отговора на платформата на насаждащо омраза съдържание.

В него конкретно се твърди, че CCDH е нарушил условията за ползване на Twitter и федералните закони за хакерство, като е изтеглил данни от платформата на компанията и е насърчил неназован човек да събира неправомерно информация за Twitter, която е предоставил на трета страна, доставчик на мониторинг на марката.

Жалбата обвинява CCDH, че участва в широкомащабна кампания за заглушаване на потребителите на платформата на Twitter, като привлича вниманието към мненията, които публикуват в социалните медии.

В отговор на твърденията в жалбата във вторник, Ахмед каза пред CNN, че голяма част от делото, особено твърдението му за неназованото лице, „ми звучи малко като теория на конспирацията“.

„Истината е, че той [Илън Мъск] избира наоколо с причина да ни обвинява за собствените си провали като главен изпълнителен директор“, каза Ахмед, „защото всички знаем, че когато той пое управлението, той даде знак на прилеп към расистите и женомразци, до хомофоби, до антисемити, казвайки „Туитър вече е платформа за свободно слово.“ … И сега той е изненадан, когато хората успяват да определят количествено, че в резултат на това е имало увеличение на омразата и дезинформацията.“

„Всичко, което правим, е да вдигнем огледало към платформата и да ги помолим да помислят дали харесват или не отражението, което виждат в него“, добави Ахмед. „Това, което г-н Мъск направи, е: „Ще съдя огледалото, защото не ми харесва това, което виждам.“

През последните 24 часа, каза Ахмед, хиляди хора са посетили уебсайта на CCDH и много са направили дарения за групата.

„Това е, от което ще се нуждаем, ако искаме да преживеем това“, каза той и добави: „Причината, поради която организации като CCDH трябва да разчитат на методологии като нас, е, че няма прозрачност на тези платформи.“

Делото идва, след като CCDH в понеделник разкри първоначалната заплаха на Twitter от 20 юли за съдене, заедно с отговора си на заплахата на Twitter, наричайки твърденията на компанията „нелепи“.

„Правната заплаха на X е нагъл опит да заглуши честната критика и независимите изследвания, може би с отчаяна надежда, че може да спре вълната от негативни истории и да възстанови отношенията на компанията с рекламодателите“, пише главният изпълнителен директор на CCDH Имран Ахмед в статия. изд понеделник, съвпадащ с публикацията на групата за заплахата на Twitter.

В собствената си публикация в блога в понеделник Twitter заяви, че искът му има за цел да насърчи свободното изразяване и че „отхвърля всички твърдения, направени от CCDH“.

„X е безплатна обществена услуга, финансирана до голяма степен от рекламодатели“, каза компанията. „Чрез плашещата кампания на CCDH и продължаващия натиск върху марките да попречат на достъпа на обществеността до свободно изразяване, CCDH работи активно за предотвратяване на обществения диалог.“

Заплахата от 20 юли показва, че Twitter разследва дали CCDH може да бъде съден за нарушения на федералните закони срещу фалшива реклама. Но жалбата от понеделник изглежда не включва такова твърдение.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР