Twitter подаде съдебен иск в Северния окръг на Калифорния, с

...
Twitter подаде съдебен иск в Северния окръг на Калифорния, с
Коментари Харесай

Twitter по съдебен път поиска от GitHub да разкрие личните данни на всички, които са виждали сорс кода на социалната мрежа

Twitter подаде правосъден иск в Северния окръг на Калифорния, с който изиска от GitHub да разкрие персоналните данни на всеки, който е получил достъп до страницата на хранилището с изтеклия сорс код на Twitter – видял е, изтеглил е, модифицирал е изходния код на обществената мрежа или по някакъв различен метод е работил с елементи от него. Twitter се нуждае от тази информация, с цел да я употребява за по-нататъшни правни дейности, както против създателя на хранилището, по този начин и против разработчиците от трети страни, които може нелегално да са копирали – т.е., откраднали интелектуалната благосъстоятелност на компанията. Информацията е на BleepingComputer, който добави данните на The Verge.

Twitter по правосъден път желае да му бъде показано следното:

Цялата идентифицираща информация, в това число името, адреса на местоживеене, телефонния номер, имейл адреса, данните за профила в обществените мрежи и IP адреса на GitHub потребителя FreeSpeechEnthusiast, който е разгласил част от кода на Twitter Цялата идентифицираща информация, в това число името, адреса на местоживеене, телефонния номер, имейл адреса, данните за профила в обществените мрежи и IP адреса на GitHub потребителите, които качвали, теглели, модифицирали и чели кода, изтеглен от хранилището на Twitter в GitHub

Всичките тези данни в действителност се съхраняват в сървърите на GitHub и в случай че правосъдното решение е в интерес на Twitter, то този човек или групата хора, стоящи зад псевдонима FreeSpeechEnthusiast, относително елементарно ще могат да бъдат открити.

Да напомним, че неотдавна консуматор с прякор FreeSpeechEnthusiast разгласява част от сорс кода на Twitter в GitHub. Социалната мрежа незабавно подаде молба по DMСA, което докара до блокирането на това вместилище с изтеклия първоначален код. Още тогава Twitter изиска да бъде разкрита личността на нарушителя.

Сега всичко е в ръцете на съдията от Калифорния.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР