Twitter обмисля да предприеме правни действия срещу Meta заради бързо

...
Twitter обмисля да предприеме правни действия срещу Meta заради бързо
Коментари Харесай

Twitter заплаши да съди Meta заради конкурентното ѝ приложение Threads

Twitter обмисля да предприеме правни дейности против Meta поради бързо разрастващото се конкурентно приложение Threads.

То беше пуснато публично в сряда и единствено за 24 часа съумя да събере 30 млн. консуматори. Приложението е сходно на Twitter и е представяно като негова " другарска " опция.

В писмо до основния изпълнителен шеф Марк Зукърбърг, оповестено за първи път от осведомителния уебсайт Semafor, юрист на Twitter декларира, че компанията " има съществени опасения, че Meta е взела участие в редовно, съзнателно и нелегално заграбване на комерсиалните секрети и друга интелектуална благосъстоятелност на Twitter ".

" Twitter има намерение да ползва прецизно правата си върху интелектуалната благосъстоятелност и изисква от Meta да предприеме незабавни ограничения, с цел да спре да употребява комерсиалните секрети на Twitter или друга строго поверителна информация ", написа в писмото.

Илон Мъск съобщи, че " конкуренцията е добра, а измамата - не ", само че софтуерният колос, който е притежател и на Фейсбук и Instagram, отхвърли изказванията, че някогашни чиновници на Twitter са помогнали за основаването на Threads.

Зукърбърг съобщи, че новото му приложение ще се опита да построи платформа за " обществени диалози с над 1 милиарда души " - опция, която Twitter е имал, само че " не е употребявал ".

Конкурентът обаче твърди, че през последната година Meta е привлякла десетки някогашни чиновници, някои от които " са имали и не престават да имат достъп до комерсиалните секрети на Twitter и друга извънредно поверителна информация " и " доста " от тях " погрешно " са съхранявали документи или електронни устройства на компанията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР