Twitter, Meta и TikTok са водещите световни гиганти в сферата

...
Twitter, Meta и TikTok са водещите световни гиганти в сферата
Коментари Харесай

Twitter, Meta и TikTok са в Топ 7 най-мразени компании в САЩ

Twitter, Meta и TikTok са водещите международни колоси в областта на обществените медии.

Те обаче са и част от фирмите с най-лоша известност в Съединени американски щати, съгласно новото изследване на Axios Harris Poll 100, оповестява CNBC.

За да сформират класацията, Axios и The Harris Poll интервюират над 16 000 американци да оценят 100 компании в 9 категории за известност.

Ето кои попадат в Топ 7 на най-мразени компании в Съединени американски щати:

The Trump Organization

FTX

Fox Corporation

Twitter

Meta

Spirit Airlines

TikTok

The Trump Organization, TikTok и Spirit Airlines резервират местата си от миналогодишната ранглиста, а Fox Corporation се трансформира от пета в трета най-лоша компания.

Американците дефинират Trump Organization като компанията с най-лошо публично мнение в страната. Това е единствената компания в листата с " доста неприятна " обща оценка, най-ниското допустимо равнище.

Trump Organization получава изключително ниски оценки в категориите " темперамент ", " доверие " и " нравственос ".

Класацията беше оповестена единствено няколко дни преди някогашният президент Доналд Тръмп, който ръководеше Trump Organization в продължение на десетилетия, да бъде упрекнат в 34 закононарушения, свързани с подправяне на бизнес документи преди президентските избори през 2016 година

Вече банкрутиралата борса за криптовалути FTX е с втората най-лоша известност, откакто се срина през ноември 2022 година

Сагата се задълбочи, откакто CNBC заяви, че някогашният основен изпълнителен шеф на FTX Сам Банкман-Фрайд е търгувал със средства от сметките на кредитополучателите без позволение, което докара до групов иск за милиард $.

Корпорация Fox попадна в листата преди да уреди предишния месец желае си за клюка против Dominion Voting Systems за 785 млн. $.

Медийната компания беше съдена за публикуването на погрешното изказване, че машините за гласоподаване са фалшифицирали изборите през 2020 година

Meta и Twitter получават слаби резултати в категориите " просвета " и " нравственос ". И двете компании се сблъскаха със сериозна социална рецензия, откакто уволниха хиляди чиновници, напомня CNBC.

TikTok се показва по-слабо в категориите " поданството " и " темперамент ", на фона на възходящите опасения на американските законодатели по отношение на евентуалното въздействие на китайското федерално държавно управление върху платформата.

Тази година BP и Bitcoin изпадат от Топ 7, само че те също получават слаби оценки, отбелязва CNBC.

През 2011 година петролният разлив в Мексиканския залив донесе на BP купата " Най-лошата компания в Америка ". 12 години по-късно наподобява, че английският петролен и газов колос към момента има да извърви дълъг път, с цел да построи доверие в обществото, като получава изключително ниски оценки в категориите " поданство " и " нравственос ".

Сред другите любопитни в класацията, са стилните колоси Balenciaga и Shein, които са под № 10 и № 16.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР