Twitter е закрил хиляди акаунти в целия свят заради разпространение

...
Twitter е закрил хиляди акаунти в целия свят заради разпространение
Коментари Харесай

Twitter закри хиляди акаунти по света за разпространение на фалшиви новини

Twitter е закрил хиляди сметки в целия свят поради разпространяване на подправени вести, както и за проправителствена агитация. Блокираните профили са в страни като Обединените арабски емирства, Китай и Испания, оповестява БГНЕС.

``
реклама

Закрити са сметки, идващи от Китай, които целят да посеят разкол сред протестиращите в Хонконг, както и профили с просаудитски известия, идващи от Египет и Обединените арабски емирства и ориентирани към Катар и Йемен, допълват от компанията. Акаунти, разпространяващи подправени вести, са отстранени и в Испания и Еквадор.

По-рано Twitter заяви, че краткотрайно е блокирал акаунта на някогашния консултант на саудитския кралски съд Сауд ал Кахтани, както и 267 акаунта, произхождащи от Обединените арабски емирства и Египет. 41-годишният Ал Кахтани беше публично назначен за консултант на кралския съд през 2012 година Преди година съветникът бе отхвърлен от поста си поради подозрения за присъединяване в убийството на журналиста Джамал Хашоги. Той бе глобен със възбрана да влиза в Съединени американски щати, дружно с още 15 души, обвинени за присъединяване в закононарушението. През октомври 2018 година Ал Кахтани бе уволнен като надзирател на кралския съд по медийните въпроси.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР