Твърдо вярвам в това, че Шенген е начин на мислене,

...
Твърдо вярвам в това, че Шенген е начин на мислене,
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Австрия ще загуби битката затова, че ни спира за сухопътния Шенген

" Твърдо имам вяра в това, че Шенген е метод на мислене, държание и работа. Да имаме отворени граници е добре за всички, освен за хората - това е връзка на стопанските системи ", съобщи в " Тази заран " по БТВ някогашният началник на парламентарната комисия по защита ген. Константин Попов.

По думите му влизането ни в Шенген по въздух и вода " допуска повече сигурност и по-голямо доверие, тъй като тези, които за вложили - да вземем за пример Франция и Италия, те желаят тук да има сигурност и непоклатимост ".


" Австрия ще загуби борбата по тази причина, че ни стопира за сухопътния Шенген. Имаме политически капацитет да приказваме с политическия хайлайф на Австрия – освен служебния кабинет, освен постоянния кабинет, а и опозицията в Народното събрание. "

Според него даже и опозицията в Народното събрание, която е пускала смешки, ще се употребява от удобствата на Шенген по въздух.

Ген. Попов съобщи още, че с влизането в една общественост като Шенгенското единно пространство можем да приказваме като равни с равни с европейските страни.

Бившият ръководител на парламентарната комисия по защита разяснява и 20-годишнината на участието ни в НАТО.

" Швеция и Финландия желаеха и станаха членове на НАТО - обичайно неутрални в споровете страни. Щом сходен вид страни желаят да са членки на блока, това е един страховит сигнал ", сподели Попов.

" България е приблизително огромна европейска страна, само че няма такава страна, която да развие отбранителните си качества във всеки един аспект, с които да се отбрани сама. България би трябвало да бъде мощна, мислеща както за самата страна, по този начин и за самата Европа, акцентира някогашният шеф на защитата. Какъв бюджети и старания би трябвало да вложим, с цел да отвърнем сами на каквато и да е експанзия? Не може да стане. "

 

Спрямо базата " Кабиле " и основаването на бригада генералът уточни, че " това е огромна стъпка, източния фланг на НАТО от дълго време върви по този път. "

За рискът от закъснение на инфраструктура за Ф-16 Попов сподели, че " съществуват опасности, това е доста притеснително, тъй като в случай че ние не успеем да придвижим този план, който е гласуван, ще се сложи въпросът до каква степен в действителност може да се модернизираме ".

За съветската инвазия в Украйна и задачата на Путин, ген. Попов изясни: " Може да аргументираме дейностите на президента – съветският народ не печели, Украйна не печели, Европа не печели. Единственият, който печели, е съветският хайлайф ".

Според Попов елитът на Русия " желае да завоюва не тъй като желае нови територии, той работи за себе си - да се стабилизира, да ръководи посредством разнообразни принадлежности народа си, къде силово, къде с агитация – по тази причина са и нападателните послания ". Според Попов военната агитация на Кремъл " не излиза, с цел да се погрижат за съветския народ, за тези прелестни хора, тъй като руснаците са готини - те (елита) се грижат за себе си ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР