Твърдият кокосов орех се смила във фин прах за приготвянето

...
Твърдият кокосов орех се смила във фин прах за приготвянето
Коментари Харесай

Кокосово брашно - кое го прави толкова полезно?

Твърдият кокосов орех се смила във тънък прахуляк за приготвянето на кокосово брашно. То има лек мирис на кокосов орех и затова е идеална опция за всички типове предписания, които не изискват мощно ароматизирани съставки.

Освен многочислените си използва в кухнята, репутацията му се е нараснала през последните няколко години в западния свят, с помощта на изгодите за здравето, които предлага.

То е доста по-питателно от постоянно употребяваните брашна. Можете да употребявате кокосово брашно за подготвяне на кифли и торти, защото то има по-лека текстура. За прибавяне на специфичен усет пробвайте да смесите кокосовото брашно с друго многофункционално или многозърнесто.

Най-атрактивното в това брашно е, че е свободно от глутен, който предизвиква увреждане на лигавицата на тънките вътрешности и предотвратява усвояването на храната. Глутенът е вреден и е главната причина за отичане и болки в стомаха.

Използването на кокосово брашно в нашата диета може да понижи значително риска от сърдечни болести. Замяната на модифицираните брашна с него намалява холестерола и ви защищава от диабет и рак.

 Кокос

Кокосовото брашно може да способства извънредно доста за постигане на всекидневно целесъобразния банкет на фибри, което от своя страна оказва помощ на организма да се оправи със стомашни проблеми като подувания и запек. Кокосовото брашно съдържа огромен брой мазнини, които са потребни за здравето.

Тези мазнини са извънредно значими за отбраната на тялото против гъбични, микробни и вирусни офанзиви. С антивирусните, антипаразитни, противогъбични и антибактериални свойства, които има, кокосовото брашно способства за построяването на мощна имунна система.

Поддържа и възвръща функционалността на щитовидната жлеза, усъвършенства положителния холестерол, като по този метод понижава риска от сърдечни проблеми.

От кокосовите палми също се добива кокосова захар, кокосово мляко, кокосово масло и кокосова вода от кокосовите орехи, които всички намират огромно приложение в нашето всекидневие.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР