Твърди се, че в окупираните части на Луганска област на

...
Твърди се, че в окупираните части на Луганска област на
Коментари Харесай

Резултатите от референдума в Луганска област надвишават броя на населението

Твърди се, че в окупираните елементи на Луганска област на по този начин наречения референдум за присъединение към Русия са дали своят вот съвсем толкоз хора, колкото и на изборите за Върховната Рада през октомври 2012 година, т.е. още преди експлоадирането на военните дейности в Донбас, след които стотици хиляди хора напуснаха района.

Това съобщи губернаторът на Луганска област Сергей Гайдай, представен от Руската работа на Би Би Си.

Властите на самопровъзгласилата се Луганска национална република оповестиха (ЛНР), че повече от 1,6 милиона души са дали своят вот на " референдума ". А през 2012 година на изборите за Върховната Рада на Украйна в изборните описи на Луганска област бяха включени 1,829 милиона души. В същото време единствено напролет и лятото на 2022 година са регистрирани 320 хиляди бежанци от региона, " споделя Гайдай.

Много вътрешно разселени лица получиха този статут по-рано или въобще не са се записали, а десетки хиляди поданици на Луганска област отпътуваха за Европа, където не могат да гласоподават, сподели Гайдай.

" Тези " игри на референдум " няма да трансформират нищо! Готвим се за деокупация! " твърди той.

В интервала 23-27 септември на следените от Русия територии в Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка области се организираха така наречен " референдуми " за присъединение към Русия. " Гласуването " в по-голямата си част представляваше четиридневен обход по домовете. В последния ден сякаш изборните секции бяха отворени няколко часа. Според оповестените резултати от " референдума " в ДНР и ЛНР 99% и 98% са " за присъединение " към Русия, в Запорожие и Херсон - 93% и 87%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР