Твърдението, че бенки по човешкото тяло не се пипат, е

...
Твърдението, че бенки по човешкото тяло не се пипат, е
Коментари Харесай

Топ дерматолог би тревога: Твърдението, че бенки по тялото „не се пипат” е престъпление

Твърдението, че бенки по човешкото тяло „ не се пипат ”, е меко казано незаконно, разяснява един от най-хубавите кожни лекари в България доктор Дончо Етугов, който работи в Клиниката по кожни заболявания в Александровската болница в столицата, съобщи Дарик. По негови думи разказите за хора, които са умряли, откакто са си отстранили бенка, се базират на обстоятелството, че бенката е била отстранена прекомерно късно.

Доброто решение е рискови бенки да бъдат махнати в точния момент и по разпоредбите, сподели медикът. Сред главните аргументи, които отключват злокачествени болести на кожата, доктор Етугов уточни хроничното слънчево изгаряне, случвало се в млада и детска възраст. „ Когато индивидът е млад с един добър имунитет, тези онкопроцеси са добре следени от нашия имунитет, само че след една избрана възраст, когато този имунитет към този момент не е по този начин, не може да управлява всичко и кожата съумява в някои зони. Това нормално са зоните, които най-често са изложени на слънце, над веждите, на носа, скулите, към устните, брадата “, изясни експертът.

„ Някъде преди 80-те години на предишния век се е считало, че бенки не се пипат и даже някои по-възрастни сътрудници, не свързани с дерматологията, също си разрешават да го споделят, което е меко казано незаконно, тъй като в точния момент и по разпоредбите махнати бенки, е положително решение. Докато в случай че се остави, може да прогресира, да метастазира и да стане меланом, което е доста рисково. Така че националният фолклор споделя случаи за хора, които са си махнали бенката и са умряли. А аз споделям, че това е станало, тъй като към този момент е било късно и бенката е метастазирала. Ако е махната в точния момент, няма риск и проблем “, уточни още доктор Етугов. Редовните прегледи и следенето са залог да живеем умерено и да нямаме меланом в една възраст.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР