Твърдението, че България няма трасета, по които да си осигури

...
Твърдението, че България няма трасета, по които да си осигури
Коментари Харесай

Борисов: Уж нямаме диверсификация, а доставките на газ не са спрели


Твърдението, че България няма трасета, по които да си обезпечи газ, е смешно, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

Месеци наред по време на предизборните акции слушахме какви ли не опорни точки, неистини, уточни Борисов.

Той сподели, че желае да благодари на Асен Василев и на министъра на енергетиката, че са дали опция да разяснят лъжите, пускани по адрес на ръководството на ГЕРБ.

„ Василев сподели, че можем да доставяме общо към 3 милиарда кубически метра газ, а по издигнатите трасета може да се транзитира още над 2 милиарда кубически метра газ. После прибавя, че „ през гръцката връзка може да доставяме общо към 20 милиарда кубически метра газ - 2 милиарда през „ Кулата “ и 17-18 милиарда през интерконекторите с Гърция “. Тук прибавям, че не са 17-18 милиарда, а към 31 милиарда кубически метра. Асен Василев изтри с гумичка всички платени изказвания по малкия екран. След година видяха каква огромна инфраструктура сме построили. Имаме 100% диверсификация, благодаря на Асен Василев, че го регистрира “, съобщи Борисов.

„ Управляващите взаимно си опонират - сякаш нямаме диверсификация, а пък доставките на газ не са спрени. 80% от компресорните станции в Югоизточна Европа са на територията на България. Спрат ли компресорите в България, газ в Европа няма да има. Всички компресори бяха съветски и бутаха единствено в посока Турция, Гърция и Македония. За 5 години ги подменихме напълно “, добави водачът на ГЕРБ.

„ 2012 година нашето държавно управление понижи цената на газа с 22%, тъй като намерихме метод да няма медиатори. През 2019 година предоговорихме формулата за цената на газа и намалихме цената с 40%. 2019 година „ Газпром” възвърне на България 202 млн. след предоговарянето и на 27 април господин Василев сподели няма да възобновяваме контракта с „ Газпром”. Това сме създали ние, без медиатори – директно”, сподели още Бойко Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР