Твърде вероятно е след няколко седмици всички ученици в страната

...
Твърде вероятно е след няколко седмици всички ученици в страната
Коментари Харесай

Заболеваемостта расте страшно бързо! След няколко седмици всички ученици може да излязат в грипна ваканция


Твърде евентуално е след няколко седмици всички възпитаници в страната да излязат в грипна почивка, предизвести пред " БНР проф. Ива Христова - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Дотогава обаче ограниченията против вируса ще са на районно равнище, защото заболеваемостта варира в обособените области. 

Училищни шефове от дни упорстват прекосяването към грипна ваканция в дадена област да става при постигане на 30% отсъстващи възпитаници, с наваксване на пропуснатия образователен материал по-късно, като по време на грипна почивка, съгласно тях, не би трябвало да се учи онлайн. 

Заболеваемостта от грип се покачва с бързи крачки, само че към момента пикът не е доближат, обясни проф. Ива Христова: 

" Очакваме занапред да се развихри грипната вълна и евентуално до края на януари случаите ще се покачват на седмична база ".

Тя уточни областите с най-вече болни сега - Габрово, Ловеч, Пазарджик, Силистра, Шумен и Ямбол.

При какви стойности учениците минават към грипна почивка: 

" Това се взема решение по области - по отношение на броя болни и по отношение на % отсъстващи. На първо време ще се взема решение на районно равнище с данни от учебните заведения ", изясни проф. Христова.

Към сегашния миг към 20 на 100 от възпитаниците на столичното 119 учебно заведение отсъстват, показа шефът Диян Стаматов, който е и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура.

Той е безапелационен, че при висока заболеваемост на учители и възпитаници и отсъствието им за лекуване - онлайн образованието не е вид.

Между 10 и 12% са отсъстващите възпитаници в главните учебни заведения в Кюстендил, по данни от през вчерашния ден, заяви Валери Стоилов – районен представител за Кюстендил на Съюза на работодателите в системата на националната култура и шеф на Основно учебно заведение " Христо Ботев " в село Невестино.

Министърът на образованието и науката Сашо Пенов от своя страна през вчерашния ден разяснява, че здравното министерство следва да сезира МОН за грипна почивка. Когато това се случи, всички – родители, деца, учители и шефове, ще бъдат известени по какъв начин ще бъде проведен образователният развой. Пенов обаче не посочи ще се учи ли онлайн при възможна грипна почивка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР